“H Ουκρανία πνίγεται και απειλεί να παρασύρει όσους τη βοηθούν”

0
Dodekanisos

«Η Ουκρανία είναι όπως ένας που πνίγεται ο οποίος απειλεί να πνίξει όσους προσπαθούν να τον βοηθήσουν», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέϊ Ντούντα σχολιάζοντας το θέμα της Ουκρανικής διαμάχης για τα σιτηρά.

«Ένας άνθρωπος που πνίγεται είναι εξαιρετικά επικίνδυνος γιατί μπορεί να σε παρασύρει κάτω. Μπορεί απλά να πνίξει τον σωτήρα», είπε σε συνέντευξη Τύπου μετά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. «Η Ουκρανία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, αλλά η Πολωνία, πρέπει να ενεργήσει προς το συμφέρον της και να προστατεύσει τον εαυτό της, γιατί αν ο πνιγμένος πνίξει τους άλλους, δεν θα μπορέσει να λάβει βοήθεια».

Επιπλέον, κάλεσε το Κίεβο να μην ξεχνά ότι λαμβάνει βοήθεια από την Πολωνία. «Υπάρχουν επιχειρηματικοί κύκλοι που έχουν συμφέροντα στην Ουκρανία και θέλουν να πουλήσουν σιτηρά όσο το δυνατόν γρηγορότερα και στη χαμηλότερη τιμή. Πρέπει να προστατευτούμε από αυτό», κατέληξε ο Ντούντα.
Στα μέσα Σεπτεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να άρει τους περιορισμούς στις εισαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία στις πέντε χώρες της ΕΕ που συνορεύουν με αυτήν, αλλά υποχρέωσε το Κίεβο να θεσπίσει μέτρα ελέγχου των εξαγωγών. Μετά από αυτό, οι αρχές της Σλοβακίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας ανακοίνωσαν ότι επέκτειναν μονομερώς την απαγόρευση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments