“H Γερμανία πρέπει να έχει ισχυρό στρατό, ο πόλεμος επέστρεψε στην Ευρώπη!”

0
Dodekanisos

Η Γερμανία είναι αναγκασμένη να αποκτήσει έναν στρατό που θα είναι πολύ ισχυρός, μια καλά χρηματοδοτούμενη μαχητική δύναμη που θα επικεντρώνεται στην υπεράσπιση της χώρας και των συμμάχων του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς.

«Σήμερα, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει σοβαρά αυτό που εμείς στη Γερμανία αποφεύγουμε εδώ και πολύ καιρό, δηλαδή ότι χρειαζόμαστε ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Η ειρηνευτική μας τάξη βρίσκεται σε κίνδυνο», προειδοποίησε, αναφέροντας επίσης τον πόλεμο μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ. Η Γερμανία χρειάζεται μια μακροπρόθεσμη, μόνιμη αλλαγή πορείας».

«Αλλά για να υπερασπιστεί τη Γερμανία και τους συμμάχους της, ο γερμανικός στρατός χρειάζεται να αναβαθμιστεί. Μόνο μια Μπούντεσβερ που είναι τόσο ισχυρή… μπορεί τελικά να αποτρέψει τα χειρότερα», δήλωσε και ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους. Χρειαζόμαστε μια Μπούντεσβερ που μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να διεξάγει πόλεμο για να υπερασπιστεί την ασφάλεια και την ελευθερία μας».

Το νέο στρατιωτικό και στρατηγικό δόγμα της Γερμανίας περιγράφεται σε 34 σελίδες. Η αλλαγή στη σκέψη φαίνεται από την πρώτη παράγραφο του κειμένου: «Ο πόλεμος επέστρεψε στην Ευρώπη. Η Γερμανία και οι σύμμαχοί της πρέπει για άλλη μια φορά να αντιμετωπίσουν μια στρατιωτική απειλή. Η διεθνής τάξη δέχεται επίθεση στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο. Ζούμε σε ένα σημείο καμπής».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments