“H Φινλανδία κατέστρεψε τη φήμη της, εντάχθηκε στο αντιρωσικό σχέδιο”

0
Dodekanisos

“Βολές” προς τη Φινλανδία για τη στάση που κρατάει στην Ουκρανική κρίση, εξαπέλυσε ο Ρώσος Υπουργγός Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρόφ με δηλώσεις που έκανε μετά τις συνομιλίες με τον ομόλογο του της ΤΥνησίας Ναμπίλ Αμμάρ. Ο ίδιος είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Είμαι έκπληκτος με την ταχύτητα με την οποία η Φινλανδία κατέστρεψε το ουδέτερο καθεστώς και τη φήμη της και εντάχθηκε στο αντιρωσικό σχέδιο των Ηνωμένων Πολιτειών, Η δήλωση της Φινλανδής υπουργού Εξωτερικών Ελίνα Βάλτoνεν ότι οι Ρώσοι πρέπει να πληρώσουν ένα τίμημα για ό,τι συμβαίνει στην Ουκρανία είναι  …απόλυτα βαρετή».
«Για άλλη μια φορά, θα ήθελα να τονίσω ότι η Φινλανδία κάνει βήματα …επτά πρωταθλημάτων για να ενταχθεί στους πρωτοπόρους της αντιρωσικής, ρωσοφοβικής εκστρατείας της Δύσης. Η κυρία Βάλτονεν, προφανώς εξακολουθεί να είναι μια άπειρη διπλωμάτης, γιατί δήλωσε ξεκάθαρα γιατί επιβάλλονται αυτές οι κυρώσεις: για να βλάψουν τους απλούς ανθρώπους».
Όπως τόνισε ο Λαβρόφ, αυτό σημαίνει ότι  το τίμημα για τη διεξαγωγή ενός τέτοιου πολέμου πρέπει να πληρωθεί από τον ρωσικό λαό, άρα θέλει ο ρωσικός λαός να ξεσηκωθεί σε εξέγερση ενάντια στη δική του κυβέρνηση», σημείωσε ο Λαβρόφ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments