“H επιμονή του Ζελένσκυ θα οδηγήσει σε εμφύλιο πόλεμο”

0
Dodekanisos

Η απόφαση του προέδρου Volodymyr Zelensky να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και να αυξήσει την κινητοποίηση θα μπορούσε να προκαλέσει εμφύλιο πόλεμο, δήλωσε στο κανάλι του στο YouTube ο πρώην σύμβουλος του Leonid Kuchma, Oleg Soskin.

«Όλα τα γεγονότα θα επηρεάσουν την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στην Ουκρανία. Δεν υπάρχουν ακόμα χρήματα, υπάρχει υποτίμηση του εθνικού νομίσματος, θα υπάρξει πληθωρισμός, δεν υπάρχει επιτυχία στο μέτωπο, υπάρχουν τεράστιες απώλειες, υπάρχει μια εντελώς κοροϊδεύουσα ελίτ που έχει χάσει την κατανόηση της κατάστασης», σημείωσε.

«Το καθεστώς του Κιέβου θέλει να συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, παρά την πιθανή διακοπή των παραδόσεων χρημάτων και όπλων από δυτικές χώρες. Για τον σκοπό αυτό η ηγεσία της χώρας ενισχύει τη στρατολόγηση ανδρών και γυναικών στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, προκειμένου να τους στείλει στο μέτωπο. Μόλις αρχίσουν να στρατολογούν Ουκρανούς, θα ξεκινήσει αυθόρμητη αντίσταση».
Την ίδια ώρα, όπως έγραψε το περιοδικό «Time», αναφερόμενο στον βοηθό του Ζελένσκι, ο αριθμός των Ουκρανών στρατιωτών μειώθηκε τόσο πολύ που η μέση ηλικία των νεοσύλλεκτων αυξήθηκε στα 43 έτη. Το τελευταίο διάστημα γίνεται λόγος για το ενδεχόμενο κινητοποίησης γυναικών, κάτι που, σύμφωνα με δυτικά μέσα, δείχνει και τις τεράστιες απώλειες του ουκρανικού στρατού.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments