Αρχική Videos H EE προετοιμάζεται για την επόμενη πανδημία; Νέες συμβάσεις για τα εμβόλια

H EE προετοιμάζεται για την επόμενη πανδημία; Νέες συμβάσεις για τα εμβόλια

0

Νέα σύμβαση με τέσσερις εταιρείες παραγωγής εμβολίων υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπως ανακοίνωσε η ίδια και επίσημα. Αναφέρει πως υπέγραψε αυτή τη σύμβαση προκειμένου «να είναι έτοιμη σε περίπτωση μελλοντικών ασθενειών». Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η σύμβαση υπογράφηκε με την Pfizer, τις Ισπανικές εταιρείες HIRPA και CZ καθώς και την Ολλανδική Bilthoven Biologicals.

Η συμφωνία καλύπτει 325 εκατομμύρια δόσεις ετησίως και το κόστος ανέρχεται στα 160 εκατομμύρια ευρώ. Το συμβόλαιο περιλαμβάνει μια σειρά διαφορετικών τύπων εμβολίων: εμβόλια mRNA που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του COVID-19, καθώς και εμβόλια ιικών φορέων και πρωτεϊνών.

Η συμφωνία είναι απεριόριστης διάρκειας όταν πρόκειται για τον τύπο μολυσματικών ασθενειών από τις οποίες προστατεύουν τα εμβόλια. Η συμφωνία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος FAB της ΕΕ, το οποίο διαχειρίζεται ο οργανισμός ετοιμότητας του μπλοκ για την πανδημία. Κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2021, όταν ο COVID-19 εξακολουθούσε να θεωρείται κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η ΕΕ έχει ήδη παρόμοιες συμφωνίες για εμβόλια κατά της γρίπης των πτηνών τόσο με την GlaxoSmithKline όσο και με τη Seqirus.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments