Αρχική Videos Οι μαζικές ταραχές της Γαλλίας μεταφέρθηκαν και σε άλλες πόλεις

Οι μαζικές ταραχές της Γαλλίας μεταφέρθηκαν και σε άλλες πόλεις

0

Οι μαζικές ταραχές που ξεκίνησαν στη Γαλλία στις 27 Ιουνίου εξαπλώθηκαν σε δύο άλλες ευρωπαϊκές χώρες – την Ελβετία και το Βέλγιο – αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στις Βρυξέλλες,οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στις 30 Ιουνίου και ήταν σχετικά ειρηνικές – η αστυνομία έλεγξε και συνέλαβε άτομα τα οποία θεωρούσε ύποπτα. Οι Βέλγοι βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας μετά από εκκλήσεις στα κοινωνικά δίκτυα να «αντιδράσουν όπως στη Γαλλία», όπως αναφέρουνε ειδησεογραφικά πρακτορεία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο αριθμός των διαδηλωτών που συνελήφθησαν στις Βρυξέλλες αυξήθηκε σε 63.

Αργότερα, συλλαλητήρια έγιναν και στη Λωζάνη της Ελβετίας. Η ελβετική αστυνομία συνέλαβε επτά άτομα, μεταξύ των οποίων έξι ανήλικους, κατά τη διάρκεια νυχτερινών ταραχών στην πόλη μετά από επίθεση περισσότερων από 100 ατόμων σε καταστήματα και αστυνομικούς. Οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Οι βίαιες διαδηλώσεις συνεχίζονται στη Γαλλία, με τραυματισμούς και κρατήσεις να αναφέρονται καθημερινά. Περισσότεροι από 40.000 αστυνομικοί εξακολουθούν να βρίσκονται σε επιφυλακή. Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πυρπολήθηκαν 1.350 αυτοκίνητα και 234 κτίρια.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments