“H Δύση θυμίζει τον …Χίτλερ λίγο πριν την αυτοκτονία”

0
Dodekanisos

Μια ακόμα τοποθέτηση με αφορμή την Ρωσο Ουκρανική σύγκρουση έκανε ο πρώην συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού και πολιτικός επιστήμονας Ντάγκλας Μακγκρέγκορ. Αυτή τη φορά μιλώντας στο  γεωπολιτικό podcast του YouTube “Deep Dive”, έκανε και πάλι λόγο για αποτυχία του δυτικού συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στον πόλεμο αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας.

Για να δώσει μια εικόνα της τρέχουσας κατάστασης στη Δύση, θυμάται τη σκηνή από την ταινία «Downfall» (2004), στην οποία ο Αδόλφος Χίτλερ, τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός Μπρούνο Γκανζ, ρώτησε για την «τελική νίκη» λίγο πριν την αυτοκτονία του. οι Ναζί μιλούσαν συνεχώς για τον πόλεμο. Από τη μία πλευρά, ο Macgregor επισημαίνει την έλλειψη στρατηγικής από την πλευρά των ΗΠΑ και των «υποτελών» τους που συμβαδίζει με μια αληθινή εκτίμηση του «εχθρού». Από την άλλη, μίλησε για την αδυναμία της Δύσης να «πεί την αλήθεια» και την τάση της να «αγνοεί την πραγματικότητα».

“Το χρηματοπιστωτικό μας σύστημα βρίσκεται σε μεγάλο πρόβλημα. Έχουμε χρεοκοπήσει. Κανείς δεν θέλει να το παραδεχτεί δημόσια”, λέει. Σύμφωνα με τον Macgregor, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ασκεί «στρατηγική υπομονή» καθώς περιμένει τις ευρωεκλογές, μετά τις οποίες, όπως συνέβη στη Σλοβακία, οι κυβερνήσεις που απομακρύνονται από τις αντιρωσικές πολιτικές θα αποκτήσουν το πάνω χέρι.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments