Αρχική Videos “H Δύση δεν το κρύβει, αυτή βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό της...

“H Δύση δεν το κρύβει, αυτή βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό της αντεπίθεσης του Κιέβου”

0
Dodekanisos

«Η Δύση δεν το κρύβει. Είναι αυτή που βρίσκεται πίσω από τον σχεδιασμό της πολύκροτης αντεπίθεσης της Ουκρανίας». Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων, την Πέμπτη 27 Απριλίου. Η ίδια τόνισε τα εξής:
«Η Δύση δηλώνει ανοιχτά ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να πετύχει η αντεπίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, η οποία σχεδιάζεται για το εγγύς μέλλον. Δηλαδή, όπως μπορείτε να φανταστείτε, δεν κρύβουν καν ότι είναι πίσω από όλον αυτόν τον στρατιωτικό σχεδιασμό.  Δεν είναι μόνο η τακτική καθοδήγηση, για την οποία έχουμε μιλήσει επανειλημμένα, αλλά και η συνεχής διάθεση των δυνάμεων σύμφωνα με το στρατηγικό τους σχέδιο».

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι οι εκπρόσωποι των Δυτικών χωρών προσπαθούν να κάνουν τη Ρωσία να υποστεί τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες και ουσιαστικά «επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά δυνατά την άμεση εμπλοκή τους στη σύγκρουση».

Την Τρίτη 25 Απριλίου, οι New York Times, επικαλούμενοι απόρρητα έγγραφα του Πενταγώνου και των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που εμφανίστηκαν στο Διαδίκτυο, ανέφεραν ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σχεδίαζαν να εξαπολύσουν μια αντεπίθεση στο νότο τον επόμενο μήνα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, μέχρι τα τέλη Απριλίου, η Ουκρανία αναμένεται να έχει προετοιμάσει 12 ταξιαρχίες μάχης με συμπλήρωμα 4.000 στρατιωτών η καθεμία.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments