H Δημοκρατία στα καλύτερα της, ψήφισαν 17 φορές νόμους χωρίς ψηφοφορία!

0
Dodekanisos

Η συχνή χρήση του άρθρου 49.3 του γαλλικού Συντάγματος από τη Γαλλίδα πρωθυπουργό Ελίζαμπεθ Μπορν έχει πυροδοτήσει σημαντική πολιτική διαμάχη. Η συνταγματική διάταξη, που επιτρέπει στην κυβέρνηση να ψηφίζει νόμους χωρίς ψηφοφορία στην Εθνοσυνέλευση, έχει χρησιμοποιηθεί από την Borne 17 φορές σε μόλις 18 μήνες, κατά μέσο όρο μία φορά το μήνα από τον διορισμό της τον Μάιο του 2022, αναφέρει το Report.

Αυτή η συχνότητα είναι άνευ προηγουμένου, αναφέρουν εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης. Η πιο πρόσφατη χρήση του άρθρου 49.3 από την Μπορν, ωστόσο, σηματοδότησε μια απόκλιση από την κοινοβουλευτική παράδοση καθώς δεν ήταν παρούσα όταν επικαλέστηκε το άρθρο. Αντί για την ίδια, στο βήμα ανέβηκε, άλλος εκπρόσωπος για να χρησιμοποιήσει τη συνταγματική διάταξη για την τελική έγκριση του νόμου για τον προγραμματισμό του προϋπολογισμού. Η χρήση του άρθρου 49.3 αποτέλεσε πηγή αντιπαράθεσης, οδηγώντας σε κοινοβουλευτικές συζητήσεις και αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Η επίκληση αυτής της συνταγματικής διάταξης για τον νόμο προγραμματισμού των δημοσίων οικονομικών συνάντησε αντιστάσεις, με την αντιπολίτευση να εξετάζει το ενδεχόμενο υποβολής πρότασης μομφής. Το σκεπτικό της κυβέρνησης για τη χρήση του άρθρου 49.3 περιστρέφεται γύρω από την αναγκαιότητα τήρησης των ευρωπαϊκών απαιτήσεων και την ανάγκη απελευθέρωσης κεφαλαίων από το ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments