“H ανθρωπότητα έχει ανοίξει …τις πύλες της κολάσεως!”

0
Dodekanisos

«Η ανθρωπότητα άνοιξε τις πύλες της κόλασης!». Αυτό επεσήμανε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ανοίγοντας την ειδική σύνοδο κορυφής για το κλίμα κάνοντας μάλιστα έκκληση για δράση.
«Η φρικτή ζέστη έχει φρικτά αποτελέσματα. Αναστατωμένοι αγρότες παρακολουθούν τις καλλιέργειες που παρασύρονται από τις πλημμύρες. Υψηλές θερμοκρασίες που προκαλούν ασθένεια ωοτοκίας. Και χιλιάδες τρέπονται σε φυγή έντρομοι καθώς μαίνονται ιστορικές πυρκαγιές».

«Παρόλο που ο κόσμος το 2015 υιοθέτησε έναν στόχο περιορισμού της θέρμανσης στους 1,5 βαθμούς Κελσίου από την προβιομηχανική εποχή, αντίθετα η Γη βρίσκεται σε τροχιά θέρμανσης 2,8 βαθμών Κελσίου. Ένας επικίνδυνος και ασταθής κόσμος », προειδοποίησε ο Γκουτέρες. Ο κόσμος έχει ήδη θερμανθεί τουλάχιστον 1,1 βαθμούς Κελσίου από τα μέσα του 19ου αιώνα»

 «Είμαστε στα τελευταία στάδια των ενεργειών που απαιτούνται για τη διατήρηση αυτού του πλανήτη και δυστυχώς δεν είμαι σίγουρος ότι όλοι το παίρνουν», δήλωσε η πρωθυπουργός των Μπαρμπάντος Mia Mottley, η οποία ζήτησε παύσεις και ακυρώσεις χρέους και αλλαγές στις πολυεθνικές τράπεζες ανάπτυξης και τον ασφαλιστικό κλάδο.

Κάλεσε τα πλούσια κράτη να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσουν τις φτωχότερες χώρες να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια από τις χώρες που δεν το έχουν κάνει. Ο επικεφαλής του ΟΗΕ πίεσε επίσης τις χώρες να ξοδέψουν περισσότερα από όσα υποσχέθηκαν και να βάλουν χρήματα σε ένα ταμείο «απώλειας και ζημίας» που συμφωνήθηκε πέρυσι και είναι ένα είδος πληρωμών για να βοηθήσουν τα έθνη που πλήττονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα από την υπερθέρμανση του πλανήτη.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments