Αρχική Στήλες Τους θυμάστε; Γιώργος Γεωργαλής

Γιώργος Γεωργαλής

6
georgalis giorgos
Dodekanisos

Ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε το Δωδεκανησιακό ποδόσφαιρο. Στη φωτογραφία ο Γιώργος Γεωργαλλής σε νεαρή ηλικία, πάνω στα …καλά του (ποδοσφαιρικά). Ήταν αναμφίβολα ο παίκτης που μπορούσε με μερικές …μαγικές κινήσεις να ξεσηκώσει όλο το γήπεδο. Παρά την ύστατη ζωή του καθώς είναι γνωστό πως και έπινε και κάπνιζε και ξενύχταγε, μέσα στον αγωνιστικό χώρο «ζωγράφιζε». Γεννήθηκε το 1953 στη Ρόδο και αγωνίστηκε με επιτυχία τόσο στη «μεγάλη Ρόδο» όσο και στον Διαγόρα. Το εντυπωσιακό είναι ότι έπαιξε και με τις δυο αυτές ομάδες στην Α’ Εθνική. Το πρώτο του δελτίο πάντως το έκανε στον Δωριέα. Στη Ρόδο συνέχισε το 1967 όταν έγινε η …περιβόητη συγχώνευση του Ασλανίδη. Δόθηκε σαν αντάλλαγμα στον Διαγόρα για τη μετεγγραφή του Ξύπα στον οποίο και αγωνίστηκε για τρία χρόνια (στο τοπικό πρωτάθλημα). Το 1975 μεταπήδησε στον Εθνικό του Βικ Μπάκιγχαμ και αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική. Δεν άντεξε όμως και πολύ και μετά από μερικούς μήνες αποφάσισε να επιστρέψει στο νησί της Ρόδου αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους Πειραιώτες! Συνέχισε στη Ρόδο στην οποία έμεινε έξι περίπου χρόνια πριν μεταπηδήσει στον Διαγόρα. «Κρέμασε» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια σε ηλικία 35 ετών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ
9 years ago

Ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών!!!!Είμαστε τυχεροί που τον έιδαμε να παίζει.Προσωπικά τον λάτρεψα!!!!Σήμερα,για να μαθαίνουν οι νεώτεροι,έπαιζε άνετα στην ΡΕΑΛ η ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ.

2 Βασίλης
2 Βασίλης
9 years ago

Πράγματι είμαστε τυχεροί που τον είδαμε να παίζει για πολλά χρόνια στην μεγάλη ΡΟΔΟ σε Α αλλά και Β εθνική. Το νεύρο και η εκρηκτικότητα του ήταν το κάτι άλλο.Μπορούσε να διασπάσει οποιαδήποτε άμυνα .Δεν θα ξεχάσω το 1979 πως βίδωσε την άμυνα του ΠΑΟΚ για το 1-0 όπως και του ΠΑΟ το 1981 στο 1-1.Φυσικά είχε πλάι του μεγάλους παίκτες όπως οι Παπαοικονόμου , Δράκος , Σκαρτάδος , Εγγλέζος ,Πιάς και οι υπόλοιποι που συνέθεσαν επί μια 10ετία μια μεγάλη ομάδα που δεν θα βγεί ποτέ ξανά ….

ΓΙΑΝΝΗΣ d
ΓΙΑΝΝΗΣ d
9 years ago

ΛΥΣΣΑ το παρατσουκλι του,μονο ο λουκυ λουκ μπορουσε να τον πιασει,κ αυτος με λασσο.να ειναι καλα ο ανθρωπος.μας χαρισε στιγμες αξεχαστες,σε μια εποχη που βλεπαμε ποδοσφαιρο,κ οχι κατι σαν ποδοσφαιρο με μπολικο lifestyle

filathlos
filathlos
8 years ago

Gennimenos tou 1992 theoro atuxo ton eafto mou pou den ton ezisa. Exo akousei tosa..pou na ton evlepa kiolas…

ννν
ννν
8 years ago

η ροδος ειχε ενα μειονεκτημα …εχανε τη δυναμη της σε μεγαλο βαθμο οταν επαιζε στην αθηνα μακρυα απο την εδρα της! Ειχε ενα παικτη ομως που δεν καταλαβαινε τιποτα,,,το Γεωργαλη,,,που οσο τον κλαδευανε τα δρεπανια των αλλων ομαδων τοσο εκεινος ξεδιπλωνε λυσσα…ποιοτητα και αποτελεσμα!! τον θυμαμαι στο 3-3 με αιγαλεω,,,ξυλο..τρομοκρατια..κλπ…ο γεωργαλλης τοσο και παθιαζοτανε..!Κορυφαιος στην ιστορια του ροδιακου ποδοσφαιρου!!

ιασων
ιασων
8 years ago

είναι αυτός που έσπασε το πόδι του Νόνι Λίμα;
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9D%CF%8C%CE%BD%CE%B9_%CE%9B%CE%AF%CE%BC%CE%B1
Ο καημένος τώρα πια κουτσαίνει!