Αρχική Αθλητικά νέα Super League 2 Για στοιχηματισμό εξετάζεται το παιχνίδι ΑΕΛ – Διαγόρας

Για στοιχηματισμό εξετάζεται το παιχνίδι ΑΕΛ – Διαγόρας

0
Dodekanisos

Ύποπτος για στοιχηματισμό θεωρείται ο αγώνας της ΑΕΛ με τον Διαγόρα Ρόδου, για την 30η και τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου για την Σούπερ Λιγκ 2 την περασμένη ποδοσφαιρική σεζόν. Το παιχνίδι είχε λήξει 5-0, και μέσα από την πολυσέλιδη αναφορά της UEFA ύποπτες θεωρούνται οι συμπεριφορές των παικτών του Γηραιού στο β’ ημίχρονο.

Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, για διερεύνηση ενδείξεων παράνομου στοιχηματισμού, στον αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο Αλκαζάρ μεταξύ της ΑΕΛ και του Διαγόρα Ρόδου, διαβιβάστηκε από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας (ΕΠΟ) αναφορά της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (UEFA). Η αναφορά του Συστήματος Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης (BFDS) της UEFA που κοινοποιήθηκε στον υφυπουργό Αθλητισμού, τον πρόεδρο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων και τον Αθλητικό Εισαγγελέα αφορά στον ποδοσφαιρικό αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο Αλκαζάρ μεταξύ της ΑΕΛ και του Διαγόρα Ρόδου, στις 17 Ιουνίου 2023 και έληξε με σκορ 5-0 υπέρ των γηπεδούχων, στο πλαίσιο της 30ής και τελευταίας αγωνιστικής του 1ου Ομίλου της Super League 2.

Στην πολυσέλιδη αναφορά της UEFA -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- περιγράφονται στιγμιότυπα του αγώνα, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο (σ.σ. το πρώτο ημίχρονο έληξε 1-0) με τη συμπεριφορά παικτών του Διαγόρα, φάσεις στις οποίες σημειώθηκαν και τα υπόλοιπα 4 γκολ που διαμόρφωσαν και το τελικό σκορ. Οι Διωκτικές Αρχές καλούνται να διερευνήσουν αν όντως πρόκειται για «ξεκάθαρη και αδιαμφισβήτητη απόδειξη στοιχηματισμού πως η πορεία ή το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα επηρεάστηκε σε αδικαιολόγητο βαθμό με σκοπό την αποκόμιση κέρδους από παράνομο στοιχηματισμό».

«ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ»
Κατά την έκθεση του BFDS της UEFA, ο αγώνας θεωρείται «ύποπτος στοιχηματισμού», παραπέμποντας στο ότι «οι στοιχηματίες γνώριζαν εκ των προτέρων ότι ο Διαγόρας Ρόδου θα ηττηθεί με τουλάχιστον τέσσερα γκολ, σε ένα παιχνίδι το οποίο στο σύνολό του θα περιλάμβανε τουλάχιστον πέντε γκολ». Μάλιστα, ο αγώνας κρίνεται «ύποπτος σε υψηλό βαθμό ζωντανός (live) στοιχηματισμός για το ότι ο Διαγόρας Ρόδου θα ηττηθεί με τουλάχιστον τρία ή τέσσερα γκολ».
Οι Διωκτικές Αρχές θα κληθούν να εξετάσουν τις ενδείξεις που προκύπτουν από τους «στοιχηματικούς σχεδιασμούς» και ειδικότερα αν «ο Διαγόρας Ρόδου ήταν δυνητικά συνένοχος στη χειραγώγηση (νόθευση) του προγραμματισμένου αγώνα».
Στην αναφορά του Συστήματος Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης της UEFA περιλαμβάνονται πίνακες που δείχνουν την πορεία του στοιχηματισμού και τα στιγμιότυπα, εστιάζοντας κυρίως στο β’ ημίχρονο, όπου περιγράφεται η αγωνιστική συμπεριφορά παικτών του Διαγόρα Ρόδου όπως, μεταξύ άλλων, περί λάθους εκτίμησης της πορείας της μπάλας στην περιοχή του πέναλτι, για το δεύτερο γκολ στο 60ό λεπτό, το πέναλτι στο 83ο λεπτό, για το πέμπτο και τελευταίο γκολ σημειώθηκε στο 90ό λεπτό.

ΠΗΓΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments