Αρχική Videos Γερμανία: Ξεκινάει η πρώτη δίκη κατά της Bionteck μετά από μήνυση

Γερμανία: Ξεκινάει η πρώτη δίκη κατά της Bionteck μετά από μήνυση

0

Πραγματοποιείται την Δευτέρα 12 Ιουνίου η πρώτη δίκη (από τις πολλές) κατά της Pfizer στη Γερμανία μετά από μήνυση που υπέβαλλε μια γυναίκα η οποία ισχυρίζεται ότι είχε σοβαρές παρενέργειες μετά από εμβόλιο που έκανε κατά του κορωνοϊού. Η γυναίκα τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν γίνει γνωστά λόγω του νόμου για την ιδιωτικότητα, αναφέρει πως είχε πόνους στο σώμα, πρήξιμο στα άκρα καθώς και διαταραχές ύπνου. 

Ζητάει αποζημίωση 150.000 ευρώ αλλά καθώς και για υλική ζημιά. Ο δικηγόρος της, Τομπίας Ούλμπριχ δήλωσε στο Reuters ότι θα αμφισβητήσει την εκτίμηση των ευρωπαϊκών και γερμανικών ρυθμιστικών αρχών ότι το εμβόλιο της BioNTech έχει θετικό προφίλ ρίσκου-οφέλους. Σύμφωνα με το νόμο στη Γερμανία, οι φαρμακευτικές εταιρείες πρέπει να πληρώσουν αποζημίωση για παρενέργειες μόνο εφόσον αποδειχθεί ότι τα προϊόντα τους προκαλούν βλάβες δυσανάλογες σε σχέση με το όφελος. Από τη δική του πλευρά, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων τονίζει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή.

Σημειώνεται ότι τοποθέτηση για το θέμα έκανε η BioNTech η οποία ανέφερε τα εξής:
«Το θετικό προφίλ οφέλους-ρίσκου του εμβολίου παραμένει θετικό και το προφίλ ασφάλειας έχει χαρακτηριστεί επαρκώς». Σημειώνεται ότι  Μέχρι τον Μάιο, ο ΕΜΑ είχε δεχθεί σχεδόν 1,7 εκατομμύρια αναφορές για παρενέργειες


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments