Γαλλία: Το 68% είναι κατά της αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία

0
Dodekanisos

Το 68% των Γάλλων δεν εγκρίνει τη θέση του Μακρόν για το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία, σύμφωνα με τη Le Figaro. Τα στατιστικά στοιχεία προέκυψαν από έρευνα που πραγματοποίησε εταιρεία γνώμης Odoxa-Backbone Consulting (Οντόξα Μπλάκμποουν Κονσάλτινγκ) για την εφημερίδα. Το 31% υποστήριξε τον Μακρόν. Επιπλέον, η πλειοψηφία των Γάλλων (51%) πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να παραμείνει η χώρα ουδέτερη απέναντι στη Ρωσία. Το 37% των ερωτηθέντων θεωρεί τη Μόσχα εχθρό και το 11% τη θεωρεί σύμμαχο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν άφησε ανοιχτή την επιλογή να τοποθετηθούν ευρωπαϊκά στρατεύματα στο έδαφος της Ουκρανίας, λέγοντας ότι τίποτα δεν πρέπει να αποκλειστεί για να νικηθεί η επιθετικότητα της Ρωσίας. Ο Μακρόν είπε ότι το θέμα της αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης 27 χωρών στο Παρίσι, συμπεριλαμβανομένων 21 αρχηγών κρατών.

Γενικότερα, το 77% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι ανησυχεί προσωπικά από τη σύγκρουση μεταξύ Κιέβου και Μόσχας. Αυτό είναι σχεδόν όσο και τον Μάρτιο του 2022 (86%), στην αρχή της σύγκρουσης. Ωστόσο, πολύ λιγότεροι πολίτες είναι «εξαιρετικά ανήσυχοι» σε σχέση με δύο χρόνια νωρίτερα (32% έναντι 52%). Επιπλέον, για την πλειοψηφία των Γάλλων (51%), η Ρωσία πρέπει να θεωρείται « ένα αναγκαίο κακό με το οποίο πρέπει να αντιμετωπίσουμε ».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments