Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Φονική πυρκαγιά στην Πορτογαλία-Σοκαριστικές εικόνες

Φονική πυρκαγιά στην Πορτογαλία-Σοκαριστικές εικόνες

0
Dodekanisos

Στους 62 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στην περιοχή Λεϊρία της κεντρικής Πορτογαλίας, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το Σάββατο λίγο πριν από τις 15:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας) στην κοινότητα Πεδρόγαου Γκραντ. Πολλά χωριά επλήγησαν από τη φωτιά. Η έκταση των ζημιών δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή πλήρως.

Ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα δήλωσε μετά την τραγωδία «δυστυχώς, αυτή είναι χωρίς αμφιβολία η χειρότερη τραγωδία που έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια».

«Προς το παρόν, έχουν επιβεβαιωθεί 24 θάνατοι, αλλά ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί κι άλλο», πρόσθεσε. «Η προτεραιότητα είναι να σωθούν οι άνθρωποι οι οποίοι μπορεί ακόμη να διατρέχουν κίνδυνο», συνέχισε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας.

Νωρίτερα ο υφυπουργός Εσωτερικών Ζόρζε Γκόμες είχε κάνει λόγο για 19 νεκρούς, οι τρεις από τους οποίους απεβίωσαν από εισπνοή καπνού. «Άλλοι 16 απανθρακώθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους όταν παγιδεύτηκαν από τις φλόγες στον δρόμο που συνδέει το Φιγκέιρο ντος Βίνιος με το Καστανιέιρα ντε Πέρα», διευκρίνισε.Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών άλλοι 14 πολίτες τραυματίστηκαν, δέκα από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, καθώς και ότι τραυματίστηκαν και έξι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Οι φλόγες εξαπλώθηκαν «με μεγάλη σφοδρότητα» και «με ανεξήγητο τρόπο», κατά μήκος τεσσάρων μετώπων ταυτόχρονα.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμει και η Ισπανία με δύο αεροσκάφη Canadair.Η Πορτογαλία επλήγη χθες Σάββατο από ένα κύμα καύσωνα, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 40° Κελσίου σε πολλές περιοχές, ενώ έπνεαν επίσης ισχυροί άνεμοι κατά τόπους.Σχεδόν εξήντα δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν χθες σε όλη την Πορτογαλία. Για την κατάσβεσή τους επιχειρούν 1.700 πυροσβέστες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments