Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου «Έχει παικταράδες το νησί …αλλά!»

«Έχει παικταράδες το νησί …αλλά!»

0
alexandridis stathis
Dodekanisos

Ο Στάθης Αλεξανδρίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην όμορφη πόλη της Καστοριάς και εκεί έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, ενώ τις σπουδές του τις έκανε στο ΤΕΙ Αθήνας με ειδικότητα Δημόσια Υγιεινή (παραϊατρικό τομέα). Βέβαια είχε την τύχη να πάρει το ποδοσφαιρικό γονίδιο από τον πατέρα του, ο οποίος αγωνίστηκε στα τοπικά πρωταθλήματα της περιοχής του αλλά δεν δοκίμασε την τύχη του στον επαγγελματικό χώρο. Ο κατά πέντε χρόνια μικρότερος του αδελφός επίσης έπαιξε ποδόσφαιρο αλλά γρήγορα τον τράβηξε ο τομέας της μουσικής. Πλέον ο 29 παίκτης είναι εδώ και τρία χρόνια κάτοικος του νησιού μας, το οποίο το αγάπησε πάρα πολύ και δεν πρόκειται, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, να εγκαταλείψει την Ρόδο καθώς θα συνεχίσει να ζει εδώ και την έγγαμη ζωή του. Ο ίδιος μίλησε στην έντυπη έκδοση του news12 sports.

ΕΡ. Στάθη σε ποια ομάδα έκανες τα πρώτα σου ποδοσφαιρικά βήματα;
ΑΠ. Τα έκανα στο χωριό μου τα Φλατσάτα Οινόης και σε ηλικία επτά ετών και στα 13 μου ξεκίνησα να αγωνίζομαι στην ομάδα. Μετά από δύο χρόνια κλήθηκα από την ομάδα της Καστοριάς που βρισκόταν στην Β΄ Εθνική, δοκιμάστηκα, εντάχθηκα στους νέους και σύντομα έγινα ημιεπαγγελματίας στην ανδρική ομάδα το 2005-06. Μετά επέστρεψα στην ομάδα του χωριού μου που είχε ανέβει στην Δ΄ Εθνική και στην συνέχεια αγωνίστηκα με την Καστοριά και στην Γ΄Εθνική. Όταν πήγα για σπουδές στην Αθήνα, ως φοιτητής αγωνίστηκα με τον Άρη Πετρούπολης στην Δ΄ Εθνική με πρόεδρο τον κ. Κούγια.

ΕΡ. Μπορείς να συγκρίνεις τις υποδομές της εποχής σου στην Καστοριά με τα σημερινά δεδομένα στην Ρόδο;

ΑΠ. Θεωρώ ότι και εκείνη την εποχή υπήρχε καλό επίπεδο παικτών και αυτή την εποχή εδώ στο νησί υπάρχει αλλά και σε όλη την περιφέρεια. Βέβαια εκείνες τις εποχές ήταν καλύτερα λόγω των καλών οικονομικών. Οι εγκαταστάσεις ήταν πολύ καλές στην Καστοριά, όλα τα γήπεδα προσεγμένα και με φυσικό χορτάρι, ενώ στην Ρόδο υπάρχουν πολλά με συνθετικό χλοοτάπητα που δημιουργεί προβλήματα ιδιαίτερα στην μέση των παικτών.

ΕΡ. Από τους προπονητές που είχες όταν ήσουνα μικρός τι κράτησες;
ΑΠ. Ο πιο σπουδαίος που είχα ήταν ο κ. Κορμαρής, ο οποίος ως ποδοσφαιριστής είχε αγωνιστεί με τον Ιάλυσο στην Β΄ Εθνική. Ποιοτικό επίπεδο, πολύ καλός άνθρωπος και ως προπονητής πάρα πολύ καλός, και είχε συνεργάτη του τον κ. Κολοκυθά. Τώρα βρίσκεται στον Ολυμπιακό στην ομάδα Κ-20.

ΕΡ. Ο κόσμος στην Καστοριά αγαπάει το ποδόσφαιρο; Ενδιαφέρεται;
ΑΠ. Παλιά πήγαιναν οι φίλαθλοι στο γήπεδο, όμως με τα λάθη του προέδρου στην Α΄ και Β΄ Εθνική που έφερνε παίκτες εκτός Καστοριάς, δεν στήριζε το τοπικό υλικό, εκεί έχανε η ομάδα και ο κόσμος απομακρύνθηκε. Το ίδιο βλέπω γίνεται και εδώ. Κοιτάξτε τι συμβαίνει με την Ρόδο και με τον Ιάλυσο. Γι’ αυτό ο κόσμος δεν πηγαίνει στο γήπεδο, γιατί δεν στηρίζουν τα δικά τους παιδιά. Όπως στην Καστοριά, έτσι και στην Ρόδο δεν στηρίζουν τους ντόπιους παίκτες ενώ υπάρχουν πολλοί και καλοί. Εγώ θεωρώ πως υπάρχει «κόμπλεξ» σε αυτό το θέμα. Είμαι τρία χρόνια στην Ρόδο και έχω δει παικταράδες που μπορούν να παίξουν και Β΄ και Α΄ Εθνική, π.χ. ο Αντώνης Γεωργαλλής που ήμασταν συμπαίκτες αλλά και άλλοι.

ΕΡ. Στάθη, εσύ πως βρέθηκες στην ομάδα της Ρόδου;
ΑΠ. Είχα κάνει καλή χρονιά στην Γ΄ Εθνική με την Καστοριά και ο πρόεδρος ήθελε να με στείλει σε κάποια ομάδα. Του τηλεφώνησε όμως ο Μανώλης Κώτης με τον οποίο είχανε πολύ καλές σχέσεις και του είπε ότι η Ρόδος θέλει να ανέβει κατηγορία. Έτσι ήρθα στο νησί και συμφώνησα αλλά δεν ήξερα πως θα είναι ο Δημήτρης Σκούνας προπονητής. Εγώ συμφώνησα Ιούνιο και τον προπονητή τον πήραν τον Ιούλιο.

ΕΡ. Έπαιξε αυτό ρόλο για σένα;
ΑΠ. Έπαιξε ρόλο σε μένα , γιατί ο κάθε προπονητής έχει τις δικές του επιλογές, παντού γίνεται αυτό. Δεν ήμουνα επιλογή δική του και δυσκολεύτηκα να προσαρμοστώ.

ΕΡ. Τα ποδοσφαιρικά σου σχέδια;
ΑΠ. Είμαι πολύ καλά στον Κλεάνθη, έχω συναντήσει πολύ καλούς ανθρώπους και συνεργάζομαι άψογα. Θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου εκεί, πιστεύω μετά από τρία με τέσσερα χρόνια.

ΕΡ. Έπαιξες ένα χρόνο στα «ελάφια» και τα τελευταία δύο είσαι στον Κλεάνθη. Πως βρέθηκες στην ομάδα του Παραδεισίου;
ΑΠ. Είχα προτάσεις και από άλλες ομάδες μετά την Ρόδο, όμως με «ευθύνη» του Παναγιώτη Καρίκη συναντήθηκα με τον πρόεδρο και συμφωνήσαμε αμέσως. Είδα ότι όλα στην ομάδα είναι καλά. Το σωματείο πολύ καλό, το κλίμα είναι οικογενειακό, δεν υπάρχουν κλίκες μεταξύ παικτών και περνάμε πολύ όμορφα, είμαστε μια παρέα. Αυτό πιστεύω είναι και το μυστικό της επιτυχίας.

ΕΡ. Την άποψη σου για τον Κώστα Πελέκη;
ΑΠ. Τι να πω; Είναι ο ηγέτης της ομάδας. Ένας πάρα πολύ καλός και ποιοτικός παίκτης που έχει περάσει από όλες τις Εθνικές κατηγορίες. Είναι όμως και πάρα πολύ καλός άνθρωπος. Μας συμβουλεύει και μας μιλάει με πολύ όμορφο και σωστό τρόπο, γι’ αυτό και τον ακούμε όλοι.

ΕΡ. Ο πρόεδρος κ. Παπακωνσταντίνου;
ΑΠ. Άψογος άνθρωπος και θα έλεγα άψογος συνεργάτης! Επαγγελματίας!

ΕΡ. Ένα μήνυμα για τους μικρούς ποδοσφαιριστές;
ΑΠ. Τα νέα παιδιά πρέπει να αγωνίζονται καθημερινά και να παίζουν ποδόσφαιρο, γιατί τα πλέον όλοι ασχολούνται με τον υπολογιστή και το κινητό. Δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Ο αθλητισμός είναι υγεία και μέσα από αυτόν γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Εμένα με έχει βοηθήσει και έχω κάνει τις καλύτερες φιλίες.

Ηλίας Λοίζος

Στη φωτογραφία ο Στάθης Αλεξανδρίδης στα γραφεία του news12

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments