Αρχική Αθλητικά νέα EURO: «Έκλεισαν» θέση στους 16 Σουηδία και Ισπανία!

EURO: «Έκλεισαν» θέση στους 16 Σουηδία και Ισπανία!

0
Πηγή φωτογραφίας: Sport24
Dodekanisos

Γράφει ο Κώστας Μόσχοβος

Η Σουηδία επικράτησε 3-2 της Πολωνίας και πέρασε στους «16» του EURO, όπως και η υπερηχητική Ισπανία, η οποία επιβλήθηκε 5-0 της Σλοβακίας για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική του Ε’ ομίλου του EURO.  

«ΣΚΟΡΠΙΣΕ» ΤΗΝ ΣΛΟΒΑΚΙΑ Η ΥΠΕΡΗΧHΤΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑ

Πηγή φωτογραφίας: newsit

Η Ισπανία νίκησε 5-0 την Σλοβακία, τερμάτισε δεύτερη στον όμιλο Ε’, εξασφάλισε ένα από τα εναπομείναντα εισιτήρια για την φάση των «16» του EURO και την Δευτέρα (28/6) θα αντιμετωπίσει την Κροατία στην Κοπεγχάγη για μία θέση στα προημιτελικά.

Την πιο κατάλληλη στιγμή φορμαρίστηκε η «Φούριας Ρόχας» που μην αφήνοντας περιθώρια αμφισβήτησης νίκησε 5-0 την Σλοβακία για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Το χαμένο πέναλτι του Μοράτα στο 12’ (νικήθηκε από τον Ντουμπράβκα) δεν άγχωσε τους Ισπανούς, που μετέτρεψαν την συνέχεια του ματς σε παράσταση για έναν ρόλο. Συγκεκριμένα στο 30’ ο Σλοβάκος τερματοφύλακας υπολόγισε εντελώς λάθος το ύψος που πήρε η μπάλα από το σουτ του Σαράμπια με αποτέλεσμα να την στείλει στα δίχτυα του στο αυτογκόλ όλων των εποχών (τρίτο από τερματοφύλακα στο τρέχον EURO). Ο Λαπόρτ με κεφαλιά στο 45+3’ έγραψε το 2-0. Ο Σαράμπια στο 56’ το 3-0, ο Φεράν Τόρες στο 67’ το 4-0 και στο 71ο λεπτό ακόμα ένα αυτογκόλ από τον Κούτσκα ολοκλήρωσε το τελικό 5-0.

Σλοβακία (Στέφαν Τάρκοβιτς): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Σάτκα, Σκρίνιαρ, Χούμποτσαν, Κούτσκα, Χρομάντα (46′ Λομπότκα), Χαράσλιν (69′ Σούσλοβ), Χάμσικ (90′ Μπένες), Μακ (69′ Βάις), Ντούντα (46′ Ντούρις).

Ισπανία (Λουίς Ενρίκε): Ουνάι Σιμόν, Αθπιλικουέτα (77′ Ογιαρθάμπαλ), Έρικ Γκαρσία (71′ Πάου Τόρες), Λαπόρτ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς (71′ Τιάγκο), Κόκε, Πέδρι, Σαράμπια, Μορένο (77′ Τραορέ), Μοράτα (66′ Φεράν Τόρες).

ΕΜΙΛ ΦΟΡΣΜΠΕΡΓΚ (ΣΟΥΗΔΙΑ) – ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΕΒΑΝΤΟΦΣΚΙ (ΠΟΛΩΝΙΑ) ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ «ΑΣΣΟΣ» 

Στο έτερο παιχνίδι του Ε’ ομίλου, είχαμε αρκετές «συγκινήσεις». Πριν καν συμπληρωθούν δύο λεπτά αγώνα, ο Φόρσμπεργκ σκόραρε για το 1-0 της Σουηδίας. Μάλιστα αυτό είναι το δεύτερο γρηγορότερο γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης. Στο 59ο λεπτό πάλι με σκόρερ τον Φόρσμπεργκ οι Σουηδοί έθεσαν γερές βάσεις νίκης-πρόκρισης. Ωστόσο η Πολωνία «απάντησε» με δύο γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (61’ και 84’). Ενδιάμεσα είχαμε και ακυρωθέν γκολ από πλευράς Πολωνίας στο 65’ για οφσάιντ.  

Ο Κλάεσον όμως είχε άλλη γνώμη, σκόραρε στις καθυστερήσεις (90+4’) για τους Σουηδούς και με το τελικό 3-2 τους «χάρισε» την πρώτη θέση του ομίλου, πάνω από τη δεύτερη Ισπανία. Περιμένει αντίπαλο στους «16» η Σουηδία, ενώ η Πολωνία μαζεύει βαλίτσες της επιστροφής.

Σουηδία (Γιάνε Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ (68′ Κραφτ), Λίντελεφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Λάρσον, Έκνταλ, Όλσον, Φόρσμπεργκ (77′ Κλάεσον), Ίσακ (68′ Μπεργκ), Κουέισον (55′ Κουλουσέβσκι)

Πολωνία (Πάουλο Σόουζα): Σέζνι, Μπερεσίνσκι, Γκλικ, Μπέντναρεκ, Γιόζβιακ (62′ Σβίερτσοκ), Κριχόβιακ (79′ Πλάχετα), Κλιχ (73′ Κοζλόβσκι), Πούχατς (46′ Φρανκόβσκι), Σβιντέρσκι, Ζιελίνσκι, Λεβαντόβσκι

4.7 3 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments