Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Αίτημα του Χ. Κόκκινου να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο “που παραμένει ανενεργό...

Αίτημα του Χ. Κόκκινου να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο “που παραμένει ανενεργό πέραν των 2 μηνών”

0
Dodekanisos

Με υπηρεσιακό έγγραφο (α.π. Οίκ. 247/21.9.2017) που απέστειλε προς τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ζητά τη σύγκληση και συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, το οποίο παραμένει ανενεργό πλέον των δύο (2) μηνών και να τηρηθεί η απόφαση της τελευταίας συνεδρίασής του (21.7.2017 στη Ρόδο) να συζητηθεί το θέμα της «Ύδρευσης στο νησί της Ρόδου/ Φράγμα Γαδουρά».

Ο κ. Χ. Κόκκινος επισημαίνει ότι ο διάλογος και η δημοκρατική λήψη αποφάσεων ισχυροποιούν τις δράσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ότι τα σοβαρά θέματα που προκύπτουν πρέπει να γίνονται αντικείμενο συζήτησης και να λαμβάνονται αποφάσεις από το κορυφαίο συλλογικό αυτοδιοικητικό όργανο των νησιών μας.

Digital Camera

Eπίσης  o κ. Χαρ. Κόκκινος παρευρέθηκε στην Ακρόπολη Ρόδου όπου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση μη επανδρωμένου αεροσκάφους του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χ. Κόκκινος ενημερώνει ότι ομάδα πυροσβεστών της Α’ Ε.Μ.Α.Κ. βρίσκεται στη Ρόδο όπου πραγματοποιούνται πτήσεις μη επανδρωμένου αεροσκάφους του Πυροσβεστικού Σώματος τύπου EOS mini UAV SYSTEM τύπου drone, με σκοπό την εναέρια επιτήρηση, την καταγραφή – χαρτογράφηση του δασικού πλούτου του νησιού, παρέχοντας συγχρόνως τη δυνατότητα να υπάρχει απευθείας σύνδεση και εικόνα σε κάθε πυροσβεστική επιχείρηση (δασοπυρόσβεση, διάσωση κ.λπ.).

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος προμηθεύτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία μέσω του Προγράμματος Ε.Σ.Π.Α. 2007 – 2013 και εξυπηρέτησε στα νησιά μας ανάγκες Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Χ. Κόκκινος ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος για την αποτελεσματική συνεργασία και ιδιαίτερα της Α’ Ε.Μ.Α.Κ., που χειρίζονται από εδάφους το αεροσκάφος και εξήρε την πρωτοβουλία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου και του διοικητή της πυράρχου κ. Τσαπούρα Ηλία για την αξιοποίηση του παραπάνω μέσου που αποτελεί προϊόν νέας τεχνολογίας και καινοτομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρουσίαση τού αεροσκάφους του πυροσβεστικού σώματος πραγματοποιήθηκε σημειολογικά τις απογευματινές ώρες στις 20.9.2017 στην περιοχή του Λόφου Αγίου Στεφάνου – Ακρόπολης της Ρόδου/ Μόντε Σμιθ, όπου εκδηλώθηκε πρόσφατα η πυρκαγιά με απώτερη ευχή και στόχο να αποτελέσει και την τελευταία πυροσβεστική επιχείρηση στο νησί.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments