Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ Έσπασαν καρδιές στην τέντα!

Έσπασαν καρδιές στην τέντα!

0
diagoras agioi
Dodekanisos

Συγκλονιστικό φινάλε είχε το παιχνίδι του Διαγόρα με τους Άγιους Θεόδωρους που έγινε την Τετάρτη το βράδυ στο κλειστό γυμναστήριο της τέντας στο πλαίσιο του τοπικού ανδρικού πρωταθλήματος στο μπάσκετ. Με τρίποντο του Γιώργου Μαρουλλάκη, περίπου 4’’ πριν από το φινάλε οι γηπεδούχοι (που βολεύονταν και με δίποντο) επικράτησαν δύσκολα με 72 – 70 και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα. Το σκορ 31.7’’ πριν το τέλος ήταν 69 – 68 υπέρ του Διαγόρα με τη μπάλα απ’ έξω για τους Αρχαγγελίτες. Ο τεχνικός των «κυανέρυθρων» Γιάννης Τσακίρης ζήτησε να γίνει φάουλ προκειμένου να πάρει την τελευταία επίθεση η ομάδα του. Το φάουλ το έκανε ο Παρδακάς (που ήταν και το 5ο του) πάνω στον Βλαχοδήμο. Ο έμπειρος αθλητής των φιλοξενούμενων, παρά το κομφούζιο και τα έντονα σφυρίγματα, ευστόχησε και στις δυο βολές κάνοντας το σκορ 69 – 70 υπέρ της ομάδας. Στην τελευταία επίθεση που ακολούθησε η μπάλα έφθασε στα χέρια του Γιάννη Βογιατζή και αυτός αφού έκλεισε προς τα μέσα και τράβηξε όλους τους Άγιους Θεόδωρους πάνω του, την κατάλληλη στιγμή «έσπασε» τη μπάλα στη γωνία, στον αφρούρητο Γιώργο Μαρουλλάκη ο οποίος δεν αστόχησε στο τρίποντο, χαρίζοντας τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του.
Ντέρμπι μόνο στο 4ο δεκάλεπτο
Ο αγώνας ήταν πραγματικό ντέρμπι μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο το οποίος περιείχε μάχες σώμα με σώμα και πρόσφερε απλόχερα πολλές συγκινήσεις στον φίλαθλο κόσμο που γέμισε ασφυκτικά την τέντα. Ο κύριο χαρακτηριστικό ήταν ότι …μίλησαν στο παρκέ οι προσωπικότητες των αθλητών και όχι τα συστήματα καθώς ήταν φανερό από κάποιο σημείο και μετά πως δεν υπήρχε κανένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο και απλά οι παίκτες αναλώθηκαν σε πολλές προσωπικές ενέργειες.
Κόντεψε να …αυτοκτονήσει!
Ο «γηραιός» πάντως κόντεψε να αυτοκτονήσει δεδομένου ότι είχε πάρει μια διαφορά 17 πόντων (51 – 34) στο 24’. Από εκεί και πέρα οι Άγιοι Θεόδωροι κυριάρχησαν μέχρι και το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου «τρέχοντας» ένα εντυπωσιακό σερί 2 – 20 και περνώντας μπροστά στο σκορ με 54 – 53! Σε αυτό το διάστημα, βοήθησε πάρα πολύ ο Μπιλλιάς ο οποίος έκλεψε πολλές μπάλες και έδωσε άλλη πνοή στην επίθεση, όπως και ο Εκκινέ που ήταν σε πάρα πολύ καλή ημέρα. Καθοριστικό ρόλο στο τρίτο δεκάλεπτο έπαιξε και η εμμονή του Γιάννη Τσακίρη πάνω σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο παιχνιδιού το οποίο όμως ήταν φανερό πως δεν μπορούσε να αποφέρει καρπούς.
Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 16 – 12, 41 – 32, 53 – 54, 72 – 70
Διαιτήτευσαν οι κ. Φάκαρος και Αγγελής
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Γιάννης Τσακίρης): Βογιατζής 21 (2), Καταβαίνης 2, Παναγιωταράκος 13 (1), Παρδακάς 13 (1), Ζεγκίνογλου 6 (1), Δούβαλης 1, Μαρουλλάκης 16 (4)
ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ (Χρήστος Μπίλιας): Μπιλλιάς 6, Κανύχης, Ξυπολιτάς 4, Βλαχοδήμος 7 (1), Ματσαμάς 6, Μητσού, Σκορδάλης 12 (2), Κούρος 13, Εκκινέ 19 (2), Μήτσης 2

Γιάννης Αρφαράς

tenta exedra

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments