Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Επίθεση Τραμπ κατά Fauci και Birx!

Επίθεση Τραμπ κατά Fauci και Birx!

0
Dodekanisos

«Επίθεση» στους Anthony Fauci και Deborah Birx με αφορμή συνέντευξη που παραχώρησαν, εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ! Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, άσταψε και βρόντηξε λέγοντας μεταξύ άλλων πως, «με βάση τις συνεντεύξεις τους, ένιωσα ότι ήρθε η ώρα να μιλήσω για τον Δρ. Fauci και τον Δρ. Birx, δύο …αυτοπροαγωγείς που προσπαθούν να ανακαλύψουν ξανά την ιστορία για να καλύψουν τα κακά ένστικτά τους και τις ελαττωματικές συστάσεις, τις οποίες ευτυχώς ανέτρεψα σχεδόν πάντα. Είχαν κακές πολιτικές αποφάσεις που θα είχαν αφήσει τη χώρα μας ανοιχτή στην Κίνα και σε άλλους».

Η δήλωση του Τραμπ έγινε με αφορμή συνέντευξης των Fauci και Birx σε ένα ντοκιμαντέρ του CNN που προβλήθηκε την Κυριακή, στο οποίο συμμετείχαν πρώην αξιωματούχοι υγείας του Τραμπ, μερικοί από τους οποίους επικρίνουν τον πρώην πρόεδρο. Ο Fauci είπε ότι η απόφαση «να βγαίνω παντού και να αναπτύξω ένα εμβόλιο» ήταν «η καλύτερη απόφαση που έχω πάρει ποτέ ως διευθυντής του ινστιτούτου», αναφερόμενος στο ρόλο του στο Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων.

Αλλά ο χαρακτηρισμός του Fauci προκάλεσε την οργή του Trump. Στη δήλωσή του τη Δευτέρα, ο πρώην πρόεδρος χαρακτήρισε τα εμβόλια που εγκρίθηκαν για επείγουσα χρήση «αμερικανικά εμβόλια», παρόλο που το πρώτο εμβόλιο που εγκρίθηκε στις ΗΠΑ από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων αναπτύχθηκε από τους Τούρκους μετανάστες που ίδρυσαν το BioNTech στη Γερμανία. Και αργότερα συνεργάστηκε με την Pfizer για να την φέρει στην αγορά. Η Pfizer, η οποία κατασκευάζει το εμβόλιο, δεν έλαβε αναπτυξιακά χρήματα από την κυβέρνηση.
«Δρ. Ο Fauci ήταν ανίκανος να πιέσει το FDA για να το μετακινήσει πιο γρήγορα. Ήμουν αυτός που το έκανα, και ακόμη και τα ψεύτικα μέσα ενημέρωσης το γνωρίζουν και το αναφέρουν, “είπε ο Τραμπ.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments