Αρχική Videos Επιμένουν οι ΗΠΑ, “θα συνεχίσουμε να εξοπλίζουμε την Ουκρανία!”

Επιμένουν οι ΗΠΑ, “θα συνεχίσουμε να εξοπλίζουμε την Ουκρανία!”

0

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τον στόχο της Ουκρανίας να καταλάβει εδάφη που ψήφισαν υπέρ της ένταξης στη Ρωσία και απορρίπτει την ιδέα μιας ειρηνευτικής συμφωνίας, αυτή τη στιγμή, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν. Μιλώντας στην Wall Street Journal ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εξοπλίζουν την Ουκρανία και να χρηματοδοτούν την οικονομία της μέχρι να μπορέσουν να «πάρουν πίσω το έδαφος που έχει καταληφθεί από τις 24 Φεβρουαρίου».

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποσχέθηκε να ανακαταλάβει τις περιοχές Ντόνετσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορόζγιε, οι οποίες ψήφισαν υπέρ της προσχώρησης στη Ρωσική Ομοσπονδία τον Σεπτέμβριο. Ο Ζελένσκι υποσχέθηκε επίσης να καταλάβει την Κριμαία, ένα ιστορικό τμήμα της Ρωσίας που ψήφισε να επανενταχθεί το 2014.

Ερωτηθείς εάν ήταν «πραγματικά ρεαλιστικό» να πιστεύουμε ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να καταλάβει την Κριμαία, ο Μπλίνκεν δεν απάντησε ευθέως. Αντίθετα, είπε, «ουσιαστικά οι Ουκρανοί παίρνουν αποφάσεις για το πού θέλουν να πάνε, πότε θέλουν να φτάσουν εκεί, πώς θέλουν να το κάνουν».

Οι ΗΠΑ έχουν δεσμεύσει περίπου 68 δισεκατομμύρια δολάρια στην Ουκρανία φέτος και η κυβέρνηση Μπάιντεν νωρίτερα αυτό το μήνα ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει άλλα 37,7 δισεκατομμύρια δολάρια πριν από τον Ιανουάριο. Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει δεσμευτεί να συνεχίσει να βοηθά τον Ζελένσκι «όσο χρειαστεί», αλλά φαίνεται να υπάρχει διχασμός στην Ουάσιγκτον μεταξύ εκείνων που πιέζουν την Ουκρανία να συνεχίσει να μάχεται – Μπάιντεν και Μπλίνκεν – και εκείνων που υποδηλώνουν ότι το Κίεβο πρέπει πλέον να επιδιώξει την ειρήνη.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments