Αρχική Videos Έντονο προεκλογικό άρωμα στο διάγγελμα Μητσοτάκη

Έντονο προεκλογικό άρωμα στο διάγγελμα Μητσοτάκη

0

Με αφορμή το νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού, είδαμε έναν Μητσοτάκη που απευθύνεται ξεκάθαρα στο κομματικό του ακροατήριο προσπαθώντας να συσπειρώσει το κόμμα το οποίο παρουσιάζει σημάδια διάσπασης το τελευταίο διάστημα. Από την «Καραμανλική πτέρυγα» της ΝΔ είναι φανερό πως έχουν «μαζευτεί» πολλές αμφισβητήσεις στο πρόσωπο του Μητσοτάκη. Ο ίδιος κάνει μια ανασκόπηση του παρελθόντος προσπαθώντας να παραληρήσει τη δική του διακυβέρνηση με τα όσα έγιναν τα προηγούμενα 12 χρόνια.

H ευημερία που περιογραφεί ο πρωθυπουργός, προφανώς αποτυπώνεται μόνο στα νούμερα. Για παράδειγμα η αύξηση του κατώτατου μισθού της τάξεωςς των 60 ευρώ που λέει με υπερηφάνεια ότι πέτυχε, μπροστά στις ανατιμήσεις και την ακρίβεια είναι αστείο. 60 ευρώ είναι 2 ευρώ τη μέρα. Τι μπορείς να κάνεις με αυτά τα 2 ευρώ παραπάνω; Τα Ελληνική νοικοκυριά δεν βιώνουν καμία ανάπτυξη.

Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε τα εξής, με αφορμή και την 12ετια που επικαλέστηκε ο Μητσοτάκης. Έχουμε το τέλος διακυβέρνησης Καραμανλή που παραδίδει την κυβέρνηση της χώρας -χωρίς καν προεκλογικό αγώνα- στον Παπανδρέου που έλεγε ότι λεφτά υπάρχουν. Και μετά τον Παπανδρέου έρχεται η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμα που είναι μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ. Και εκεί είναι που πέφτουν οι μάσκες και βλέπουμε τα δυο κόμματα που είχαν κόντρα (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) να γίνονται ένα. Ακολούθησε η … εξαΰλωση του ΠΑΣΟΚ. Τη σκυτάλη παίρνει ο Αντώνης Σαμαράς. Όλες οι κυβερνήσεις από τον Παπανδρέου και μετά προσπαθούν να εφαρμόσουν τα μνημόνια. Φόροι, ΕΝΦΙΑ, συρρίκνωση του Δημοσίου. Και όχι μόνο μνημόνια αλλά και κατασταλτικές πολιτικές. ΜΑΤ στους δρόμους, διαδηλώσεις, η Βουλή με κάγκελα γύρω γύρω. Κάτι το οποίο φέρνει τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που αναγκάζεται να λάβει σκληρότερα μέτρα όχι γιατί χρειάζονταν αλλά γιατί επιβλήθηκαν σαν αντίποινα καθώς οι Έλληνες αντέδρασαν, φθάνοντας μέχρι το περιβόητο δημοψήφισμα και την αναστροφή του αποτελέσματος με το ΟΧΙ να γίνεται ΝΑΙ. Εκεί ήταν η αρχή του τέλος για την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Κοντολογίς, η μισή δωδεκαετία τουλάχιστον, που λέει ο Μητσοτάκης ήταν στην διακυβέρνηση η ΝΔ. Και ο Μητσοτάκης αναφέρεται λες και ήταν άλλοι. Επίσης σε αυτά τα χρόνια που ήταν διακυβέρνηση η ΝΔ οι φόροι και η «επίθεση» στα Ελληνικά νοικοκυριά  ήταν άνευ προηγούμενου. Όταν ο πρωθυπουργός ενός κόμματος (που είναι υπεύθυνο για τη χειρότερη οικονομική δυσχέρεια), έρχεται και λέει ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει γιατί αυξήθηκε κατά 60 ευρώ ο κατώτατος μισθός και μειώθηκαν κατ’ ελάχιστο οι φόροι, είναι τουλάχιστον εκτός πραγματικότητας.

Σε όλο το διάγγελμα, είναι ξεκάθαρο ότι κάνει ένα απολογισμό έργου και μια ιστορική αναδρομή -με το στρεβλό δικό του τρόπο- γιατί είναι έτοιμος να προκηρύξει εκλογές. Αυτό που βλέπουμε με αυτό το διάγγελμα είναι ότι προσπαθεί να συσπειρώσει το κομματικό του ακροατήριο (πυρήνα). Αυτά τα κάνεις όταν είσαι ένα βήμα πριν προκηρύξεις εκλογές.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments