Αρχική Videos Ενοχλεί το “Πάτερ Ημών”; Διχαστικός ο Αρχιεπίσκοπος Υόρκης

Ενοχλεί το “Πάτερ Ημών”; Διχαστικός ο Αρχιεπίσκοπος Υόρκης

0

Ο Αρχιεπίσκοπος της Υόρκης και επίσκοπος της Εκκλησίας της Αγγλίας, Stephen Cottrell (Στίβεν Κότρελ), είπε στη Σύνοδο της Εκκλησίας της Αγγλίας ότι τα εναρκτήρια λόγια της Προσευχής του Κυρίου, που απαγγέλλονται από όλους τους Χριστιανούς για περισσότερα από δύο χιλιάδες χρόνια, φέρουν πατριαρχική χροιά και είναι «προβληματικά».

«Γνωρίζω ότι η λέξη «πατέρας» είναι προβληματική για όλους εκείνους των οποίων η εμπειρία με τους επίγειους πατέρες ήταν καταστροφική και καταχρηστική, καθώς και για όλους εμάς που νιώθουμε το βάρος της καταπιεστικής πατριαρχικής επιρροής στη ζωή», δήλωσε ο Cottrell. Παρά το γεγονός ότι επικέντρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στην ανάγκη για ενότητα, τα λόγια του για την Προσευχή του Κυρίου ήταν διχαστικά. Ο Cottrell δεν διευκρίνισε εάν πιστεύει ότι η διατύπωση της προσευχής πρέπει να αλλάξει.

Η συζήτηση είναι ενδεικτική ενός αυξανόμενου διχασμού εντός της Εκκλησίας της Αγγλίας. Νωρίτερα αυτό το έτος, η Λειτουργική Επιτροπή της εκκλησίας – η οποία καθορίζει πώς τελείται η λειτουργία και τι είδους γλώσσα χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των ακολουθιών – είπε σε μια συνεδρίαση της Γενικής Συνόδου ότι «εξερευνά τη χρήση της έμφυλης γλώσσας σε σχέση με τον Θεό.” Μετά τη συνάντηση ακολούθησε μια επίμαχη ψηφοφορία για τις ενώσεις ομοφυλόφιλων, κατά την οποία η εκκλησία συμφώνησε ότι θα ευλογούσε, αλλά δεν θα παντρευόταν, τα γκέι ζευγάρια. Ο συμβιβασμός εξόργισε τόσο τις συντηρητικές όσο και τις φιλελεύθερες παρατάξεις, με την πρώτη να θεωρεί την απόφαση βλάσφημη και τη δεύτερη να υποστηρίζει ότι δεν προχώρησε αρκετά.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments