Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Ενισχύεται η λειτουργία του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

Ενισχύεται η λειτουργία του ΕΚΑΒ στα Δωδεκάνησα

0
Dodekanisos

Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου να συνδράμει οικονομικά το ΕΚΑΒ, προκειμένου να ενισχύσει την επιχειρησιακή του λειτουργία στα νησιά. 

Ο σκοπός πίσω από την συγκεκριμένη απόφαση είναι, κατά πρώτον να  ενισχυθεί το ανθρώπινο δυναμικό και κατά δεύτερον, η επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΚΑΒ στα νησιά της περιφέρειας αλλά και στις απομακρυσμένες περιοχές της Ρόδου.

Η πρωτοβουλία του περιφερειάρχη κ.Γιώργου Χατζημάρκου για την δέσμευση πόρων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας του ΕΚΑΒ στα νησιά της, έρχεται μετά από μια ακόμη επιτυχημένη παρέμβαση του τον Φεβρουάριο του 2015 με την καθιέρωση μηνιαίας οικονομικής αποζημίωσης σε 60 γιατρούς που θα κάλυπταν κενές θέσεις σε ιατρεία των νησιών των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Για το θέμα ο περιφερειάρχης δήλωσε τα εξής:

”Αποφασίσαμε την διάθεση πόρων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την ενίσχυση της επιχειρησιακής λειτουργίας του ΕΚΑΒ στα νησιά μας και την απόφαση μας αυτή την γνωρίσαμε στην διοίκηση του ΕΚΑΒ προκειμένου να της δώσουμε απο κοινού το περιεχόμενο αυτό που θα βελτίωσει την υπηρεσία στους νησιώτες.
Μετά το τραγικό περιστατικό της 2ας Ιουνίου στην Φολέγανδρο, είχαμε μία ακόμα μεγάλη νύχτα αγωνίας στις 10 Ιουνίου με ένα νεό άνθρωπο που τραυματίστηκε στην Κύθνο, ευτυχώς με καλό αποτέλεσμα αυτή την φορά.
Η υγειονομική θωράκιση των νησιωτών, παραμένει ένα ανοικτό μεγάλο θέμα, σταθερός στόχος και δικός μας και η Περιφέρεια μας συνεχίζει αταλάντευτα την πορεία που χάραξε απο την αρχή, να επενδύει δηλαδή πόρους της στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα της υγείας.”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments