Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Οι ενέργειες του Χ.Κόκκινου για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων

Οι ενέργειες του Χ.Κόκκινου για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων

0
Digital Camera
Dodekanisos

O Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος ,έλαβε μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων.

Ενόψει της έναρξης της αντιπλημμυρικής περιόδου (1.11.2017 – 30.4.2018) και της συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Δωδεκανήσου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος πραγματοποίησε τις παρακάτω ενέργειες:

Με το υπ’ αριθμ. 117412/570/8.10.2017 έγγραφο που απεύθυνε προς την Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και στα πλαίσια της πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, ζήτησε να εφαρμοστεί και πάλι εφέτος το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας της κάτω διάβασης της γέφυρας Κρεμαστής όταν προβλέπονται ακραία καιρικά φαινόμενα.

Με το υπ’ αριθμ. 119080/579/11.2017 έγγραφό του, ζητά από τις τους δήμους και τις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν άμεσα στον έλεγχο όλων των ρεμάτων, στην καταγραφή των ιρλανδικών διαβάσεων και στον καθαρισμό των φρεατίων (τόσο στο αστικό τοπίο που αποτελεί ευθύνη των δήμων και των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσής τους, όσο και στο επαρχιακό δίκτυο από τις υπηρεσίες της Π.Ν.Αι.).

Στα πλαίσια των συναντήσεων εργασίας με την ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ., απεύθυνε πρόσκληση (α.π. Οίκ. 270/9.10.2017) για σύσκεψη για τα θέματα που αφορούν τις δράσεις της ενόψει της αντιπλημμυρικής περιόδου.

Τέλος ενημερώνουμε ότι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του Σ.Ο.Π.Π. Δωδεκανήσου κατά το τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου 2017.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments