Αρχική Ε.Π.Σ. Δωδεκανήσου Εναρμονίστηκε το καταστατικό της ΕΠΣΔ

Εναρμονίστηκε το καταστατικό της ΕΠΣΔ

0
gs epsd2
Dodekanisos

Εναρμονισμένο με την ΕΠΟ είναι πλέον το καταστατικό της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου μετά την έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Ένωσης στο Κορακόνερο. Οι εκπρόσωποι των εξήντα (από τα συνολικά εξήντα πέντε) σωματείων έδωσαν το παρών, αριθμός που ασφαλώς και κρίνεται πάρα πολύ ικανοποιητικός. Η τροποποίηση που έπρεπε να γίνει πέρασε ομόφωνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από αυτή την εναρμόνιση, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης του νομού μας θα ονομάζεται πλέον εκτελεστική επιτροπή, όπως και αυτό της Ελληνικής Ομοσπονδίας.
Οι σημαντικές αλλαγές
Μια από τις σημαντικές αλλαγές είναι ότι από εδώ και πέρα η δομή των πρωταθλημάτων θα αλλάζει μόνο μέσα γενικών συνελεύσεων και όχι με δ.σ. που γινόταν έως τώρα. Σε ότι έχει να κάνει με τα πρωταθλήματα της Δωδεκανήσου, η δομή τους μένει ως έχει. Δηλαδή ένας όμιλος στην Α’ Κατηγορία, τρεις στη Β’ Κατηγορία και ένας στη Γ’ Κατηγορία (μπορεί να διαφοροποιηθεί ο αριθμός των ομάδων που συμμετέχουν). Επιπλέον, οι γενικές συνελεύσεις για την ανάδειξη νέας διοίκησης θα γίνονται πλέον τον Φεβρουάριο (και όχι τους καλοκαιρινούς μήνες), προκειμένου οι εκλογικές διαδικασίες να συμπίπτουν πάντα με τα κλείσιμο του οικονομικού έτους.
Παρών ο Μαργαρίτης
Το παρών στις εργασίες της έκτακτης γενικής συνέλευσης έδωσε ο αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού Γιάννης Μαργαρίτης. Είχε την ευκαιρία μάλιστα να συνομιλήσει με τους παρευρισκόμενους και να αναφερθεί στις δράσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου πάνω σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Αναφέρθηκε και στα έργα που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια σε ότι έχει να κάνει με τις αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και στον σχεδιασμό που υπάρχει για το μέλλον. Όπως έγινε μάλιστα γνωστό, ήδη ψηφίστηκε (στο χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο) το ποσό των 215.000 ευρώ προκειμένου να τοποθετηθεί συνθετικός τάπητας στο γήπεδο των Λειψών. Το παρών επίσης έδωσε και ο Περιφερειακός σύμβουλος Νίκος Νικολής.
«Η Ένωση δεν θα υποχωρήσει!»
Εκτός της ημερήσιας διάταξης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου Παναγιώτης Διακοφώτης, αναφέρθηκε στο πόρισμα των ορκωτών λογιστών λέγοντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: «Είναι ένα πόρισμα που δεν έχει βγάλει η τωρινή διοίκηση της ΕΠΣΔ. Είναι ένα πόρισμα που έχουν βγάλει οι ορκωτοί λογιστές που έχουν οριστεί από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών. Από αυτόν τον πεντάμηνο έλεγχο που έγινε, προέκυψαν πολύ σοβαρά και ακλόνητα στοιχεία που κανείς δεν γνώριζε μέχρι να τα βρουν οι ορκωτοί λογιστές. Αυτό που έχω να πω εγώ είναι ότι σε καμία περίπτωση, η διοίκηση της Ένωσης δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε αυτό το κομμάτι».
gs epsd1gs epsd3

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments