Αρχική Αθλητικά νέα Ένα βήμα πριν την χρεοκοπία βρίσκεται το Γαλλικό πρωτάθλημα

Ένα βήμα πριν την χρεοκοπία βρίσκεται το Γαλλικό πρωτάθλημα

0
Πηγή φωτογραφίας: onsports
Dodekanisos

Δραματική χαρακτηρίζεται η οικονομική κατάσταση στο Γαλλικό πρωτάθλημα, το οποίο βρίσκεται ένα βήμα πριν την χρεοκοπία. Ο πρόεδρος της Εθνικής Διεύθυνσης Ελέγχου Διαχείρισης του Γαλλικού Ποδοσφαίρου (DNCG) προειδοποιεί τους Γαλλικούς συλλόγους. «Τα χειρότερα έρχονται», τονίζει.

Ο Jean-Marc Mickeler πρόεδρος της Εθνικής Διεύθυνσης Ελέγχου Διαχείρισης του Γαλλικού Ποδοσφαίρου, εμφανίστηκε απαισιόδοξος όσον αφορά το μέλλον στο Γαλλικό πρωτάθλημα (Ligue 1). Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας για κάποιες ομάδες.

Ο κορονοϊός έπληξε την Ligue 1

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «L’ Equipe» την Πέμπτη (15/7) τόνισε πως «τα χειρότερα έρχονται». Η έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού έπληξε σοβαρά την Ligue 1. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, μέσα σε δύο σεζόν οι σύλλογοι έχασαν 700 εκατομμύρια ευρώ σε έσοδα. Τα 400 εκατ. από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και 300 εκατ. από μεταγραφές. Ο κορονοϊός έπληξε της ομάδες. Χάθηκαν εισιτήρια και χορηγοί, ανεβάζοντας το ποσό στα 730 εκατομμύρια ευρώ την σεζόν 2020-2021. Στα υπόψιν λαμβάνεται και χαμένο ποσό της τάξης των 250 εκατ. ευρώ από τους μετόχους. Ο Mickeler τόνισε πως έφτασαν στο τέλος τους και δεν μπορούν να καλύψουν άλλο τις οικονομικές απαιτήσεις κάποιων συλλόγων. Επιπλέον οι σύλλογοι έχουν ήδη απωλέσει 269 εκατ. ευρώ από την προηγούμενη σεζόν.

Απώλειες 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ!

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω (τηλεοπτικά δικαιώματα, μεταγραφές, εισιτήρια και χορηγούς), το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ (1,2 δισεκατομμύρια από την σεζόν 2019-2020).

Η ζημιά της σεζόν 2018-2019 ανήλθε στα 500 εκατ. ευρώ. «Τα ταμεία των συλλόγων έχουν αδειάσει», είπε ο Mickeler. Μάλιστα προειδοποίησε πως αν το συμβόλαιο της Ligue 1 με το Canal+1 (330 εκατ. ευρώ) δεν προχωρήσει και ακολουθήσουν περισσότερες απώλειες, δεν αποκλείεται πτώχευση των συλλόγων.

Η Μπορντό και οι υπόλοιπες ομάδες

Η Ισπανική «MARCA» έδωσε ως τρανό παράδειγμα την Μπορντό. Οι «Γιρονδίνοι» απέφυγαν την πτώχευση χάρη στη συνδρομή του πρώην ιδιοκτήτη της Λιλ Gerard Lopez. Ο Mickeler επιμένει ότι υπάρχουν σύλλογοι που πρέπει να αλλάξουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο για να επιβιώσουν. «Οι ομάδες πρέπει να μειώσουν το μισθό τους», σημείωσε ο Mickeler. Τέλος, επεσήμανε ότι υπάρχουν επτά ομάδες της Ligue 1 που έχουν περισσότερους από 40 παίκτες στη μισθοδοσία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments