“Ελπίζω κάποτε να μπορέσουμε να γιορτάσουμε ξανά τη Δημοκρατία!”

Την δυσφορία της για την δεξίωση που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο με αφορμή τη συμπλήρωση 48 ετών από την πτώση της χούντας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, εν μέσω καταστροφικών πυρκαγιών, εξέφρασε με ανάρτηση της σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου. Χαρακτηριστικά, ανέφερε τα εξής:

«Την ώρα που καίγεται ξανά όλη η χώρα και γίνονται στάχτη οι ομορφιές της πατρίδας μας. Την ώρα που καμία Πρωθυπουργική συγνώμη δεν μπορεί να πείσει κανέναν για τίποτε άλλο από το ότι οι πολίτες κι ολόκληρη η Ελλάδα είναι εγκαταλελειμμένοι στην τύχη τους… Δημοκρατία σημαίνει Ευθύνη, Δικαιοσύνη, Ελευθερία, ανθρώπινα δικαιώματα, πρόσβαση ακώλυτη στα κοινωνικά αγαθά και στο Περιβάλλον, υπέρτερο δημόσιο αγαθό.

Δημοκρατία σημαίνει Ευθύνη και μέριμνα για τους πολίτες. Νοιάξιμο. Δημοκρατία σημαίνει λογοδοσία των κρατούντων. Ελπίζω κάποτε να μπορέσουμε να γιορτάσουμε ξανά τη Δημοκρατία και να τιμήσουμε πραγματικά εκείνους που αγωνίστηκαν για την αποκατάστασή της, δίνοντας τη ζωή τους και χάνοντας την Ελευθερία τους. Αυτοί ονειρεύτηκαν μια χώρα διαφορετική, για τους πολίτες της και για τις επόμενες γενιές…».

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments