Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ “Είναι για εμένα η ύψιστη αναγνώριση”

“Είναι για εμένα η ύψιστη αναγνώριση”

0
Dodekanisos

Την δική του τοποθέτηση με αφορμή την τιμητική διάκριση που του έγινε να είναι ο επίτιμος πρόεδρος του ΓΣ Δωδεκανήσος έκανε ο Κάλλιστος Διακογεωργίου. Αναλυτικά, το πλήρες κείμενο είναι το ακόλουθο:

«Αγαπητοί φίλοι,
Πολλά πράγματα αρχίζουν και τελειώνουν .Στην περίπτωση του Γ.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ,για μένα άρχισαν αλλά δεν τελείωσαν .

Και το λέω αυτό γιατί , μετά τις τελευταίες εκλογές που διεξήχθησαν και εκλέχθηκαν νέα μέλη στη διοίκηση με πρόεδρο τον κύριο Χατζηδημητρίου Μιχαήλ και μέλη που έχουν όρεξη διάθεση και εμπειρία , αφοσίωση και αγάπη για την ομάδα μας.

Αποφάσισαν να με τιμήσουν και να με ψηφίσουν ως επίτιμο πρόεδρο της ομάδος. Για μένα είναι η ύψιστη αναγνώριση για όσα προσέφερα εγώ και οι συνεργάτες μου , που ήταν δίπλα μου από το 2013. Θέλω να τους υποσχεθώ ότι θα είμαι δίπλα τους σε ότι μου ζητηθεί και εύχομαι πάντα να έχουμε καλές επιτυχίες.

Έχουν περάσει 8 χρόνια από τότε που η διάθεση για προσφορά στον συνάνθρωπο και στην κοινωνία , η ανάγκη για να επιστρέψουμε μέρος της αγάπης , που εισπράξαμε , έγινε όνειρο , το όνειρο έγινε ταξίδι , το ταξίδι τρόπος ζωής. Όταν γυρίσεις να κοιτάξεις πίσω σκέφτεσαι < <εμείς τα πετύχαμε όλα αυτά; >> και την επόμενη στιγμή <<μόνο αυτά κάναμε; Λίγα είναι >>…. Γιατί είναι αλήθεια ότι όχι μόνο δεν νιώθω κορεσμό , αλλά μεγαλύτερη δίψα από την πρώτη μέρα , που ασχολήθηκα με τον αθλητισμό και ειδικότερα με το μπάσκετ με αμαξίδιο.
Κάποιοι υποστηρίζουν πως οι αριθμοί λένε την αλήθεια . Αν ισχύει αυτό 5 πρωταθλήματα (2013 – 2014 , , 2014 – 2015 , 2019) κύπελλα Ελλάδας ( 2014 , 2015 , 2016 , 2019 ) δείχνουν ότι κάτι κάναμε . Κι αυτό το κάτι δεν το έκανε κανένας πρόεδρος , κανένας προπονητής , κανένας παίκτης. Το πετύχαμε όλοι μαζί με τους φιλάθλους , τους εθελοντές και χορηγούς, γι αυτό κι έχει μεγάλη σημασία κάθε επιτυχία . Έχει μεγαλύτερη σημασία , γιατί πίσω από κάθε επιτυχημένη χρονιά υπήρχε ο ΓΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ .

Κοιτάζω την ομάδα που φέρει το όνομα Δωδεκάνησος και νιώθω περήφανος , όχι για τους τίτλους που κατακτήσαμε . Νιώθω περήφανος γιατί δώσαμε όραμα σε ανθρώπους , οι οποίοι δεν πίστευαν ότι θα βρεθούν στην κεντρική σκηνή. Από τότε που προσπαθούσαμε να τους πείσουμε να βγουν από το σπίτι , μέχρι τώρα που κοιτάζουμε πίσω και κάνουμε τον απολογισμό μας έχει περάσει χρόνος , έχουν γίνει πολλά. Το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι άλλαξαν τον τρόπο σκέψης τους είναι το μεγαλύτερο επίτευγμά μας .

Θελήσαμε να βάλουμε τον πανέμορφο τόπο μας στο κέντρο της χώρας και κάναμε πρωτεύουσα του μπάσκετ με αμαξίδιο τη Ρόδο και τη Δωδεκάνησο , διοργανώνοντας το 2015 2016 και το 2016 2017 το final four του πρωταθλήματος . Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος που να μην παραδέχτηκε ότι ήταν εξαιρετικά πετυχημένες διοργανώσεις. Δεν ήταν μόνες , αλλά ήταν οι πρώτες τόσο καλά οργανωμένες. Επιτρέψτε μας να λέμε ότι δείξαμε τον δρόμο , ότι προσφέραμε περισσότερα απ όσα πήραμε , απ όσα περίμεναν όσοι μετείχαν στις διοργανώσεις από εμάς.

Θελήσαμε να βγούμε από τα γεωγραφικά μας σύνορα . Συμμετείχαμε στα προκριματικά Ευρωλίγκας του 2015 . Ταξιδέψαμε στην Τουρκία και την Ολλανδία. Το ταξίδι είναι που αξίζει , η προσμονή , οι εμπειρίες τα πρόσωπα των παιδιών , που είδαν έναν κόσμο να ανοίγεται μπροστά τους , που ταξίδεψαν με … πορτοκαλί διαβατήριο , ως παίκτες μιας ομάδας , για την οποία έχουν κάθε λόγο να είναι περήφανοι . Όλοι μας έχουμε λόγο να είμαστε περήφανοι.

Αλλά τι σας λέω; Μήπως δεν αρκούσε η εκδήλωση , απονομής κυπέλου πρωταθλήματος από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , κύριο Προκόπη Παυλόπουλο , η εκδήλωση το 2019 , με τον Νίκο Γκάλη να μας δίνει το τρόπαιο; Αλήθεια , μπορούσε κανείς να περιμένει κάτι περισσότερο , από το να μας τιμά με την παρουσία του εκείνος , που μας έκανε να αγαπήσουμε το μπάσκετ , εκείνος που μας έκανε να δακρύσουμε , εκείνος που είναι πρώτος των πρώτων στην χώρα μας και στο νησί μας. Μήπως δεν δίνει περηφάνια που ο πρόεδρος της ΟΣΕΚΑ πρώην και νυν κος Καλούδης Χρήστος και το νυν μέλος της ΟΣΕΚΑ Δραμουντανής Γεώργιος , γέννημα θρέμμα και οι δύο από την ομάδα μας. Μήπως δεν είναι η περηφάνια που στην Εθνική μας ομάδα πάντα συμμετέχουν 5 με 6 διεθνείς παίκτες μαζί και ο προπονητής μας ο κύριος Μαρουλάκης.

Πίσω από κάθε τίτλο , κάθε επιτυχία , κάθε ταξίδι , κάθε εκδήλωση , υπάρχουν πρόσωπα, υπάρχουν στιγμές. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε , κάθε επιτυχία την κατακτήσαμε με πολλή δουλειά, πιέζοντας τον εαυτό μας να ξεπεράσει τα όρια του , οπότε στο τέλος μετράει το αποτέλεσμα , αυτό δικαιώνει μια προσπάθεια από όλους μας.

Πιο είναι το σημαντικότερο απ όλα; Ούτε ένας από εμάς δεν νοιώθει ότι … χόρτασε . Έχουμε βιωματική εμπειρία , έχουμε ζήσει κατακτήσεις τίτλων , έχουμε χάσει αγώνες από ένα σουτ , έχουμε κλάψει από στεναχώρια κι από χαρά , έχουμε νιώσει όλες τις συγκινήσεις, που προσφέρει το αγαπημένο μας άθλημα και …. θέλουμε κι άλλο. Ακόμα περισσότερες στιγμές , ακόμα περισσότερους τίτλους , να φέρουμε ακόμα καλύτερους ξένους παίκτες , να φέρουμε ότι καλύτερο υπάρχει , να αναλάβουμε κι άλλες διοργανώσεις, εγχώριες και διεθνείς , να ταξιδέψουμε όσο μακρύτερα γίνεται .

Το μπάσκετ με αμαξίδιο ξεκίνησε σαν μια … καλή ιδέα . Έγινε όνειρο , έγινε στόχος , έγινε εμπειρία , πλέον είναι τρόπος ζωής . Όχι μόνο για μένα και τους συνεργάτες μου , αλλά για όλο το νησί . Όσα ζήσαμε έχουν μετατραπεί σε πείρα , για να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερα πράγματα, αποφεύγοντας , λάθη και κακοτροπιές . Τώρα ξέρουμε . Κι εμείς ξέρουμε κι εσείς ξέρετε.

Η ζωή είναι κύκλοι . Ο πρώτος κύκλος έκλεισε , με τη δημιουργία μιας ομάδας όνειρο . Τώρα ήρθε ώρα να ανοίξουμε τον επόμενο , να γίνουμε καλύτεροι , να διεκδικήσουμε ακόμα πιο υψηλούς στόχους , εντός κι εκτός συνόρων . Τώρα γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, αν πιστέψουμε σε αυτό . Τώρα γνωρίζουμε ότι τα πιο όμορφα όνειρα είναι αυτά που ζούμε.

Τώρα γνωρίζουμε τον προορισμό και το πεπρωμένο μας.
Οι όποιες αντιθέσεις βοηθούν στη σύνθεση. Αυτό είναι ζητούμενο να συνθέσουμε , να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να γράφει ο ιστορικός του μέλλοντος όσα πετύχαμε , για να γίνει καθένας από εμάς κομμάτι μιας υπέροχης ιστορίας . Η επόμενη μέρα δεν μπορεί να ξεκινά με αποκλεισμούς , μετά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας , όλοι μαζί πρέπει να ξαναχτίσουμε το οικοδόμημα της Δωδεκανήσου , κάνοντας το πιο στέρεο , πιο εντυπωσιακό, πιο όμορφο.

Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με τον έναν ή άλλον τρόπο βοήθησαν για να πετύχουμε όσα έχουμε πετύχει και να τους καλέσουμε να συνεχίσουν την προσπάθεια , να συνεχίσουν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους . Για τα Δωδεκάνησα , για τη Ρόδο , για τον Γ.Σ. , για τον καθένα από εσάς ξεχωριστά…. Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια και καλές επιτυχίες στον νέο πρόεδρο και σε όλα τα μέλη της διοίκησης . Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Χατζημάρκο Γεώργιο , περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το τμήμα αθλητισμού Δήμο Ρόδου – Κω Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Τα Μ.Μ.Ε. του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου την ομοσπονδία ΟΣΕΚΑ και σύνδεσμο Διαιτητών τον πρόεδρο , διοικητικούς υπαλλήλους ΔΟΠΑΡ και όλους τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους που ήταν στο πλευρό μας ,όλα αυτά τα χρόνια».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments