Αρχική Αθλητικά νέα Εδώ μπορούν να στεγαστούν τα όνειρα της Super League!

Εδώ μπορούν να στεγαστούν τα όνειρα της Super League!

0
Dodekanisos

Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης

Ένα από τα βασικά προβλήματα και παράλληλα διαχρονικά που καλείται να αντιμετωπίσει το ποδόσφαιρο της περιοχής μας είναι η έλλειψη ενός σύγχρονου νέου γηπέδου. Για πολλούς μάλιστα είναι το βασικότερο «αγκάθι» στην πρόοδο του αθλήματος και ενδεχομένως να μην έχουν άδικο.

Είναι πράγματι έτσι. Θα πρόσθετα ότι πέρα από το σύγχρονο νέο γήπεδο που είναι απαραίτητο για να μπορείς να έχεις μεγάλους στόχους, εξίσου σημαντικό είναι και ένα σοβαρό προπονητήριο που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των επαγγελματικών ομάδων της περιοχής μας που θέλουν να σταδιοδρομήσουν και να κοιτάξουν προς τα πάνω. Θα έλεγα μάλιστα, ανοίγοντας μια παρένθεση, πως από τότε που το βοηθητικό γήπεδο της πόλης (δίπλα από το Δημοτικό Στάδιο) έπαψε να εξυπηρετεί εξ’ ολοκλήρου τις προπονήσεις των ομάδων καθώς για αρκετά χρόνια είχε γίνει «στιβικό», μπήκε και η …ταφόπλακα στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην πόλη. Και φυσικά απλά για ιστορικούς λόγους θα πρέπει να αναφέρουμε πως ….ο στίβος κατάφερε να πιάσει στον ύπνο το ποδόσφαιρο και έγινε ότι έγινε.

Και καλά έκανε δηλαδή αφού ο καθένας πάντα κοιτάει το καλό του αθλήματος του και δυστυχώς δεν υπάρχουν οι σωστές συνεργασίες με γνώμονα την κοινή πρόοδο. Εν πάση περιπτώσει, κάνω δυο παρατηρήσεις σε καθαρά ποδοσφαιρικούς τόνους, δηλαδή του βασιλιά των σπορ όπως έχουμε εξηγήσει σε άλλο άρθρο μας.

Παρατήρηση 1: Είναι εγκληματικό να εξακολουθεί το βοηθητικό γήπεδο της πόλης μας να μην μπορεί να μετατραπεί σε ένα οργανωμένο ποδοσφαιρικό προπονητήριο για τις ανάγκες των μεγάλων επαγγελματικών ομάδων της πόλης. Είναι το ιδανικότερο σημείο, μέσα στα πόδια τους, δίπλα από τα αποδυτήρια τους. Ειδικά τα τελευταία χρόνια που ο στίβος έχει φύγει από εκεί. Γιατί δεν επιστρέφει στην αρχική του …ποδοσφαιρική μορφή ο χώρος;

Παρατήρηση 2: Με αφορμή τις εργασίες που γίνονται στο «Καλλιπάτειρα» και τον ορθολογικό σχεδιασμό του προέδρου του ΔΟΠΑΡ Αλέξη Κολιάδη να χρησιμοποιείται από τον Διαγόρα και τη Ρόδο (για μερικές προπονήσεις), αν ρίξει κανείς μια ματιά στο στάδιο θα δει πολλά πράγματα. Ιδού μερικά:
-Βρίσκεται μέσα στην πόλη
-Έχει μεγάλο χώρο πάρκινγκ
-Διαθέτει ήδη εξέδρα που χωράει περίπου 2000 καθήμενους, απ’ ότι πληροφορήθηκα, ενώ υπάρχει το περιθώριο να γίνει και νέα, άρα μπορεί να αυξηθεί η χωρητικότητα.
-Έχει μεγάλους και ωραίους χώρους για δημοσιογραφικά θεωρεία, ιατρεία, τουαλέτες, αποδυτήρια, γυμναστήριο, χώρους συνέντευξης τύπου κτλ., ότι χρειάζεται ένα σύγχρονο στάδιο.

Μήπως είναι ο ιδανικός χώρος για να γίνει το σύγχρονο νέο γήπεδο ποδοσφαίρου (χωρίς να χαλάσει ο στίβος) και να στεγάσει εκεί τα όνειρα των ομάδων μας για τη Super League; Δεν θα ήταν μια ιδανική λύση από το ψάχνουμε νέο χώρο για να γίνει γήπεδο από την αρχή, που ρεαλιστικά είναι δύσκολο;

Θέτω τα ερωτήματα απλά και μόνο ως προβληματισμό και συζήτηση. Δεν χρειάζεται να συμφωνήσουμε όλοι. Και πάλι φίλοι…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments