Αρχική Στήλες Απόψεις ΑΠΟΨΗ: Το ποδόσφαιρο, ο βασιλιάς των σπορ…

ΑΠΟΨΗ: Το ποδόσφαιρο, ο βασιλιάς των σπορ…

1
Φωτογραφία από isacjsin από το Pixabay
Dodekanisos

Γράφει ο Δημήτρης Δραγάτης

Το ποδόσφαιρο είναι το …όπιο του λαού είχε πει πριν από αρκετά χρόνια ο πρώην προπονητής της Μίλαν και της Εθνικής Ιταλίας, Αρίγκο Σάκι, παραφράζοντας την φράση του Καρλ Μαρξ η οποία αναφερόταν βέβαια στη θρησκεία. Και προφανώς δεν έχει άδικο, καθώς αν δούμε την επιρροή που έχει το άθλημα σε όλες τις κοινωνικές τάξεις και σε όλες τις ηλικίες είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Παιδιά, έφηβοι, μεσήλικες, γέροι, όλοι επηρεάζονται από το ποδόσφαιρο. Όλοι τους έχουν να πουν κάτι.

Από τον προπονητή και αν κάνει καλά τη δουλειά του, μέχρι τους ποδοσφαιριστές και την αγωνιστική τους (ή μη) συμπεριφορά αλλά και την απόδοση των διαιτητών. Χωρίς καμία δόση υπερβολής είναι το άθλημα που μπορεί εύκολα να συσπειρώσει μεγάλες μάζες κόσμου σε ολόκληρο τον κόσμο. Η επιρροή τους είναι τόσο μεγάλη τόσο στους φτωχούς όσο και στους πλούσιους. Παντού και σε όλους, κάτι που το καθιστά μοναδικό και ασφαλώς μπορεί πολύ εύκολα να χαρακτηριστεί ο «βασιλιάς των σπορ». Και φυσικά από αυτόν τον, ας τον πούμε «κανόνα» δεν μπορεί να παρεκκλίνει και η Ελλάδα.

Αν και το ποδόσφαιρο στην περιοχή μας δεν διάγει εδώ και πολλά χρόνια καλές ημέρες και είναι μεγάλη αλήθεια το ότι έχει μια φθίνουσα πορεία, με τον κόσμο να έχει γυρίσει την πλάτη στο γήπεδο, εντούτοις εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ εύκολα στις άμεσες προτεραιότητες του μεγαλύτερου ποσοστού του πληθυσμού. Και αυτό δεν χρειάζεται να γίνει μια δημοσκόπηση για να αποδειχθεί. Το αντιλαμβάνεται ο καθένας από την ίδια την καθημερινότητα. Κάντε μια βόλτα στα μαγαζιά, στις καφετέριες, στον δρόμο, στις παραλίες, στα super market, στα εμπορικά κέντρα. Πάντα θα ακούσεις και κάτι …ποδοσφαιρικό. Μπορεί ο κόσμος τα τελευταία χρόνια να μην γεμίζει τα γήπεδα, όμως το έχει …μαζί του. Συζητάει για αυτό. Ασχολείται και είναι πραγματικά εντυπωσιακό και αξιομνημόνευτο.

Είναι πραγματικά μεγάλο κρίμα για ένα τόσο λαοφιλές σπορ, να έχει στους κόλπους του ανθρώπους …της νύχτας, του εγωϊσμού και της …λαμογιάς. Κατά καιρούς όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες απίστευτων καταστάσεων, καθόλου διαφημιστικών για τον …βασιλιά των σπορ. Αλλά από την άλλη, η μεγάλη επιρροή του αθλήματος σε ένα τόσο μεγάλο φάσμα της κοινωνίας, ίσως να δικαιολογεί το ότι μπορούν να έρθουν κοντά του και άνθρωποι αμφιβόλου ποιότητας. Εν πάση περιπτώσει. Το συγκεκριμένο θέμα είναι πραγματικά ανεξάντλητο και όσες ώρες και αν το συζητάμε το μόνο σίγουρο είναι ότι άκρη δεν θα βρούμε.

Το ποδόσφαιρο και αυτό το καλοκαίρι αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού. Γιατί επίκειται Champions League, Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα τα οποία δεν έχουν τελειώσει ακόμα αλλά και η δική μας η …ταλαιπωρημένη Super League. Άντε, καλή μας διασκέδαση…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments