‘Έχουν τρελαθεί εντελώς στο Κίεβο, δεν είναι απλώς ανόητοι αλλά …και νεοναζοί!”

0
Dodekanisos

Η επίμονη δίωξη των Ρώσων στην Ουκρανία ήταν ένας από τους βασικούς λόγους πίσω από την απόφαση της Μόσχας να ξεκινήσει την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στη χώρα αυτή, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, προσθέτοντας ότι οι ουκρανικές αρχές έκτοτε έχουν «τρελαθεί» εντελώς με τις πολιτικές τους. Ο πρόεδρος έκανε τα σχόλια νωρίτερα αυτή την εβδομάδα όταν φιλοξένησε διακεκριμένους στρατιωτικούς στο Κρεμλίνο για να τους απονείμει μετάλλια της Ρωσίας.
«Δεν θα κάναμε ποτέ κάτι σαν [την ειδική στρατιωτική επιχείρηση] αν δεν είχαν αρχίσει να καταστρέφουν τη Ρωσία στα ιστορικά μας εδάφη, να εκδιώξουν τους ανθρώπους από εκεί, να ανακηρύξουν τους Ρώσους ως μη αυτόχθονη εθνική ομάδα στην Ουκρανία. Έχουν τρελαθεί τελείως;» είπεμεταξύ άλλων ο Πούτιν στους παραλήπτες των μεταλλίων.

Ο Πούτιν προφανώς αναφερόταν στον νόμο της Ουκρανίας για τους αυτόχθονες πληθυσμούς, που εγκρίθηκε το 2021. Η νομοθεσία αναγνώριζε μόνο τρεις εθνοτικές ομάδες αλλά όχι και τους Ρώσους.

Εκτός από τις αμφισβητούμενες εθνοτικές πολιτικές, η ουκρανική ηγεσία φλερτάρει και τιμά ανοιχτά τους Ναζί, είπε επίσης ο Πούτιν, επικαλούμενος την πρόσφατη τιμή που έκανε το κοινοβούλιο του Καναδά στον Ουκρανο-Καναδό Yaroslav Hunka, έναν 98χρονο βετεράνο των Waffen SS. Ολόκληρο το σώμα, με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι να παρευρίσκεται, χειροκροτήθηκε για να τιμήσει τον Χούνκα. «Δεν είναι απλώς ανόητοι, είναι και νεοναζί. Είναι προφανές γεγονός. Είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με οποιονδήποτε για να προσπαθήσουν να βλάψουν τη Ρωσία», σημείωσε ο πρόεδρος.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments