Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Απογοητευμένοι οι έμποροι της Παλιάς πόλης

Απογοητευμένοι οι έμποροι της Παλιάς πόλης

0
Dodekanisos

Απογοητευμένους και προβληματισμένους βρίσκει το τέλος της τουριστικής περιόδου τους έμπορους της Μεσαιωνικής Πόλης, που κάθε χρόνο κατά γενική ομολογία πάνε από το κακό στο χειρότερο.

Οι αιτίες πολλές, η μείωση των προσεγγίσεων των κρουαζιερόπλοιων, τα προβλήματα με τις προσεγγίσεις των τουρκικών σκαφών, η συρρίκνωση της διάρκειας διανυκτερεύσεων, η μάστιγα του all inclusive, η έλλειψη χώρων στάθμευσης και αξιόπιστης συγκοινωνίας και δυστυχώς τα επαναλαμβανόμενα έκτροπα, έχουν σαν αποτέλεσμα οι καταστηματάρχες να βρίσκονται  εντός των τειχών κι οι τουρίστες έξω από αυτήν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο χάλια ήταν η φετινή περίοδος, αποτελεί το γεγονός ότι στην τόσο όμορφη Παλιά Πόλη υπήρχαν καταστήματα ξενοίκιαστα ενώ κάποιοι που τόλμησαν και μίσθωσαν για πρώτη φορά, δεν θα το αποτολμήσουν κια του χρόνου.

Eκείνο στο οποίο συμφωνούν όλοι δεν είναι στο πως θα προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες αλλά στο πως αυτοί οι άνθρωποι θα ξοδέψουν χρήματα στην τοπική αγορά.

Σε διαφορετική περίπτωση, η περιοχή θα οδηγηθεί σε μαρασμό με ολέθρια αποτέλεσματα για όλους, ιδιοκτήτες, εργαζόμενους, τουρίστες.

Μπορεί η Ρόδος να βούλιξε από επισκέτες και να ετοιμάζονται για ανέγερση χιλιάδες νέες κλίνες  αλλά ποιό το όφελος όταν όλοι αυτοί τουρίστες θα μένουν εντός των ξενοδοχείων τους και δεν θα ξοδεύουν παρά ψίχουλα στη τοπική αγορά.

Κι επειδή ιδιαίτερα στον τουρισμό οι αντιδράσεις είναι πάντα αλυσιδωτές,αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να προβληματίσει τους πάντες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments