Αρχική Videos Δυσφορία Πούτιν για τους ηγέτες της ΕΕ, αλλιώς βλέπει τα πράγματα ο...

Δυσφορία Πούτιν για τους ηγέτες της ΕΕ, αλλιώς βλέπει τα πράγματα ο Μισέλ

0

Τη δυσφορία του απέναντι στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Είναι κάτι που αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου με αφορμή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ρώσος πρόεδρος με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Η ανακοίνωση χαρακτηριστικά αναφέρει τα εξής:

«Ο Πρόεδρος της Ρωσίας τόνισε το γεγονός ότι στις δημόσιες εκτιμήσεις τους για τις εξελίξεις, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αγνόησαν τη χθεσινή εγκληματική και απάνθρωπη πράξη του ουκρανικού στρατού – ένα χτύπημα πυραύλων σε κατοικημένη περιοχή στο κέντρο του Ντόνετσκ με χρήση πυρομαχικών διασποράς που προκάλεσε πολλαπλές απώλειες στον άμαχο πληθυσμό». Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε πως «το Κίεβο δεν δείχνει σοβαρή δέσμευση για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτών λύσεων.

Από τη δική του πλευρά του, ο Σαρλ Μισέλ έκανε αναρτήσεις στο twitter εκφράζοντας ουσιαστικά τη δική του εκδοχή. Έκανε λόγο για «αδελφοκτόνο πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας που πρέπει να σταματήσει. Επανέλαβε πως ΕΕ είναι ενωμένη στο να καταδικάσει την επιθετικότητα της Ρωσίας, απαντώντας με ισχυρές κυρώσεις.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments