Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Δυναμική συνάντηση των Πολιτιστικών Συλλόγων με την Περιφέρεια

Δυναμική συνάντηση των Πολιτιστικών Συλλόγων με την Περιφέρεια

0
Dodekanisos

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018 συνάντηση μεταξύ  των μελών-Συλλόγων της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου,των συλλόγων που ανήκουν στην Ομοσπονδία Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου όπως και μεμονωμένων συλλόγων , μετά από πρόσκληση του Εντεταλμένου Περιφερειακού Σύμβουλου αρμόδιου για τα θέματα πολιτισμού στην Δωδεκάνησο, κ. Διακογεωργίου και της Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κα. Παπαβασιλείου, παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκου.

Στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε  για ακόμα μια φορά η αρεστή συνεργασία και η στήριξη της Περιφέρειας στην Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου στην προσπάθεια που γίνεται  για την ανάδειξη του πολιτισμού στο νησί μας και την διάδοση των ηθών και εθίμων μας.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι προτάσεις που κατατέθηκαν από την Ομοσπονδία αλλά και από μέλη μας για δράσεις που θα αποτελέσουν σταθμό στον πολιτισμό του νησιού. Επίσης, μελετήθηκε η πραγματοποίηση και η ολοκλήρωση ενός ενιαίου καλενταρίου σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Παροικιακών Συλλόγων Ρόδου, δείγμα της αγαστής σύμπραξης που έχουμε με κοινό στόχο την πολιτιστική εξύψωση.

Επιπρόσθετα, κουβεντιάστηκε ο εμπλουτισμός των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται από τα μέλη μας όπως και αποφασίστηκε η ανεύρεση χώρων για τους συλλόγους, οι οποίοι εξακολουθούν να παραμένουν άστεγοι εδώ και χρόνια. Τέλος, συμφωνήθηκε η δημιουργία πολιτιστικού κέντρου στην  Ελεούσα , μια πρόταση που κατατέθηκε ολοκληρωμένη από τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Διμυλιάς-Ελεούσας «το Φουντουκλί».

Θα θέλαμε για ακόμα μια φορά, ως διοίκηση της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου, να ευχαριστήσουμε τα μέλη μας, για την δυναμική παρουσία τους στην συνάντηση αυτή, τον κ. Διακογεωργίου και την κα. Παπαβασιλείου για την πρωτοβουλία και συνεργασία τους, αλλά ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο, που εμπράκτως από την πρώτη μέρα της Ομοσπονδίας είναι στο πλευρό μας αναγνωρίζοντας και δυναμώνοντας το εγχείρημα αυτό».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments