Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου “Δώρο” η ισοπαλία

“Δώρο” η ισοπαλία

0
DSCN0302
Dodekanisos
Είναι πράγματι οξύμωρο να χαρακτηρίζεται ένα παιχνίδι ντέρμπι, να λήγει 1-1 και η κριτική να αφορά στο σύνολο του, τους γηπεδούχους που για μια ακόμη φορά δε μπόρεσαν να πάρουν το τρίποντο ενώ μάλιστα ο αντίπαλος τους έκανε δώρο το γκολ που προηγήθηκαν και το οποίο αποδείχθηκε χρυσάφι στη συνέχεια για την ισοπαλία. Το γνωστό πάντως δίλημμα του ποτηριού μισοάδειο ή μισογεμάτο, εξαρτάται από τον τρόπο που βλέπει κανείς τα πράγματα. Οι αισιόδοξοι θα μπορούν να βρουν πολλά θετικά για τις δύο ομάδες καθώς απέφυγαν τα χειρότερα, ,αυτοί όμως που προτιμούν να βλέπουν την σκοτεινή πλευρά η λέξη “χτυπητές” αδυναμίες βγαίνει αυθόρμητα. Το σίγουρο πάντως είναι πως στο ποδόσφαιρο πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τον αντίπαλο, την ατυχία, το “τσαφ”, τον αστάθμητο παράγοντα και καμιά φορά το διαιτητικό λάθος στο οποίο υποστηρίζουν (οι γηπεδούχοι) ότι έπεσε ο διαιτητής Πατσιόπουλος τη στιγμή που ο Μποϊλής Ζ. έσπρωξε τον Σταυρή σε προφανή θέση γκολ και εκείνος έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι. Πάντως οφείλουμε να ομολογήσουμε πως η ομάδα του Δικαίου στεκόταν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο ,χάρισε από λάθος το πρώτο γκολ στους γηπεδούχους με το οποίο προηγήθηκαν ,ενώ οχτώ λεπτά αργότερα διόρθωσαν τη “μουτζούρα” (φώτο) ισορροπώντας το παιχνίδι με τον Φονσέκα (1-1). Στην επανάληψη το ματς συνέχισε να παίζεται στην δύναμη , με τις δύο ομάδες φανερά αγχωμένες να κυνηγούν το γκολ που θα αναδείκνυε τον νικητή και τον Απόλλων να φτάνει  δύο φορές μια ανάσα πριν τη νίκη μια με τον Καντιμοίρη στο 91′ και μια με το Σταυρή στη φάση που διαμαρτύρονται για πέναλτι. Μετά από όλα αυτά η ισοπαλία αποδεικνύεται δώρο και για τις δύο ομάδες γιατί έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι αν οι Κώοι δεν είχαν βάλει το αυτογκολ ο Απόλλων θα ήταν ηττημένος και απ’την άλλη αν οι Καλυθενοί είχαν κερδίσει το πέναλτι (το οποίο δε δώθηκε και σαφώς ελέγχεται για τη φάση αυτή ο διαιτητής) ή είχαν βρεί δίχτυα στις δύο τελευταίες φάσεις του αγώνα θα ήταν οι νικητές του αγώνα.

Φάσεις/γκολ
26′ Ο Μουτσοντέμι με ατομική προσπάθεια έφυγε από τ’αριστερά έβγαλε σέντρα στην καρδιά της άμυνας με τον Μποϊλής Γ να κάνει το σουτ στη κίνηση και αντί να απομακρύνει την μπάλα να την στέλνει στα δίχτυα του Καραμούτα βάζοντας τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ, 1-0.
34′ Mετά από σέντρα του Μποϊλή Γ. , ο Φονσέκα με εκπληκτική άπιστη  κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο πλεκτό κάνοντας το 1-1.
78′ Από λάθος βολέ του Καραμούτα , η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Καντιμοίρη ο οποίος τροφοδότησε τον Μαυρομούστακο που από θέση τετ-α-τετ σε μπόρεσε να νικήσει τον πολύ καλό γκολκίπερ των φλοξενουμενων που απόκρουσε με δυσκολία.
91′ Ο Καντιμοίρης τροφοδότησε τον Δημητρά στα πλάγια, εκείνος με τη σειρά του έβγαλε σέντρα στην καρδιά της άμυνας με τον Σταυρή να γίνεται κάτοχος αυτής και τον Μποϊλής Ζ. να τον σπρώχνει όπως ισχυρίζονται οι γηπεδούχοι που ζήτησαν πέναλτι, αλλά ο διαιτητής Πατσιόπουλος έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι με τη μπάλα να καταλήγει στον Καντιμοίρη που έκανε το σουτ από κοντά αλλά ο Καραμούτας έκλεισε σωστά τη γωνία του και έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.
92′ Εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, ο Σταυρής με επιμονή πέρασε ανάμεσα από τρεις  αμυντικούς έστρωσε τη μπάλα στον Δημητρά που έβγαλε νέα σέντρα από δεξιά , με τον Μαυρομούστακο να πιάνει τη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και να περνάει άουτ.

Μέτρια η διαιτησία του Πατσιόπουλου , καλοί οι βοηθοί Παπαγιαννίδης και Μπερδεμπές.

Από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Μαυρομούστακος, Μουτσοντέμι και Σταυρής, ενώ από τους φιλοξενούμενους οι Πανόπουλος, Καραμούτας και Φονσέκα.

Απόλλων Κ.: Καραγιάννης, Φυλακούρης, Χατζηγεωργίου, Συμεωνίδης, Γενημαχλέλης(83′ Ορφανός Α.), Πλύγκος, Μουτσοντέμι(66′ Δημητράς), Καντιμοίρης, Μαυρομούστακος, Αρχοντούλης(50′ λ.τ. Σταυρής).

Δίκαιο: Καραμούτας, Χατζηφούντας χ., Πανόπουλος, Γκουντελίτσας, Μουνούχος, Χατζηβασίλης, Μυλωνάς, Φονσέκα, Μπαρτσελό(70′ Παπασεβαστός),Τσαλαπατάνης(80′ Μποϊλής Ζ.), Μποϊλής Γ.(43′ λ.τ. Χατζηφούντας Ε.)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments