Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Δόξα τριών αστέρων!

Δόξα τριών αστέρων!

0
kolossos doksa
Dodekanisos

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Δόξα Ψίνθου επικρατώντας του Κολοσσού Κάστρου με σκορ 3 – 0 στα Κοσκινού για την 1η αγωνιστική της Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου Blue Star Ferries. Στο πρώτο ημίχρονο ο Κολοσσός Κάστρου ήταν καλύτερος και είχε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα δημιουργώντας αρκετές φάσεις. Η Δόξα Ψίνθου προσπαθούσε να απειλήσει με αντεπιθέσεις και είχε μόνο μια σημαντική ευκαιρία να προηγηθεί (εκτός από το πέναλτι που κέρδισε). Έτσι κόντρα στη ροή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με πέναλτι στο 36΄ (0-1). Αυτό ήταν το σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο 45λεπτο. Στην επανάληψη η Δόξα μπήκε πιο δυναμικά και πέτυχε γκολ μόλις στο 47’. Μέχρι και το 70’ έπαιζε καλύτερα από τον Κολοσσό ο οποίος σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν απείλησε καθόλου. Από το 75’ και μετά οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι έχοντας την κυκλοφορία της μπάλας, δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες με σημαντικότερη το δοκάρι του Θεοδώρου (80΄) όμως δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν ένα ακόμη γκολ στο 88’ για το τελικό 0-3. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κολοσσός τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες αφού στο 95’ ο Μαννάκης αποβλήθηκε.
Σημαντικές φάσεις και γκολ:
1ο ημίχρονο: Η πρώτη καλή ευκαιρία άνηκε στους γηπεδούχους αφού απείλησαν στο 3’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σεβδάλη με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του τερματοφύλακα. Στο 8’η Δόξα Ψίνθου κέρδισε φάουλ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ο Οχταρας εκτέλεσε αλλά μπλόκαρε ο Καμπούρης. Στο 14’ ο Κολοσσός είχε δύο σουτ (14’,16’) με τους Κώστα και Πάτα με τη μπάλα στην πρώτη περίπτωση να μπλοκάρει ο Τόππος ενώ στη δεύτερη να καταλήγει άουτ. Ο Αμοιρόπουλος προσπάθησε να απειλήσει με κεφαλιά μετά από σέντρα του Τσιγκρήλα χωρίς όμως να βρίσκει τον επιθυμητό στόχο (19’). Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τη Δόξα χάθηκε στο 34’ όταν από κοντά ο Λυριστής σούταρε άστοχα. Το γκολ ήρθε τελικά στο 36’ όταν η ομάδα της Ψίνθου κέρδισε πέναλτι και ο Οχτάρας από τα 11 μέτρα έκανε το 0-1.
2ο ημίχρονο: Στο 47’ ο Λυριστής έκανε το 0-2 για την ομάδα του. Στο 57’ η Δόξα Ψίνθου είχε άλλη μια καλή στιγμή με τον Ορφανό ο οποίος «δοκίμασε το πόδι του» αλλά ο Καμπούρης δήλωσε «παρών». Άλλη μια σπουδαία ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να τριπλασιάσουν τα τέρματά τους ήταν στο 67’ όταν ο Λυριστής σούταρε όμως ο Μαννάκης έδιωξε πάνω στη γραμμή. Στο 78’ ο Κολοσσός απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σεβδαλή όμως Τόππος μπλόκαρε διατηρώντας έτσι ανέπαφη την εστία του. Οι γηπεδούχοι έχασαν μια σημαντική ευκαιρία να μειώσουν στο 80’ με τον Θεοδώρου ο οποίος σούταρε με τη μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι ενώ δύο λεπτά αργότερα (82’) ο Κωνσταντινίδης επιχείρησε σουτ χωρίς να βρίσκει δίχτυα. Το τελικό 0-3 διαμορφώθηκε στο 88’ με σουτ του Καλόψυχου.
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Γιακουμάκης (Καλκαβουρας, Μοσχάτος)
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΚΑΣΤΡΟΥ: Καμπούρης, Καστανίδης (71’ Γιώτας), Μελισσάς, Χωρίτης, Αμοιρόπουλος (62’ Παπαβεργης), Τσίγκρηλας, Πάττας, Σεβδαλης, Διακοναστάσης, Θεοδώρου, Κώστας
ΔΟΞΑ ΨΙΝΘΟΥ: Τόππος, Οφανός Χ, Καβουκλής, Μπαρμπαντώνης, Κατσιδώνης, Τσοπάνογλου (90 Στελας), Ορφανός Δ, Ορφανός Β (81’ Καλόψυχος), Λυριστής, Οχτάρας, Πλύγκος

Παρασκευή Ματθαίου

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments