Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Β' Δωδεκανήσου «Διπλό» του Διγενή στο «Καλλιπάτειρα»

«Διπλό» του Διγενή στο «Καλλιπάτειρα»

0
evagoras digenis
Dodekanisos

Με το «φτωχό» 0-1 επικράτησε ο Διγενής του Ευαγόρα σε ένα παιχνίδι με τρεις αποβολές που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Καλλιπάτειρα» στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’ Κατηγορίας. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Χατζηνικόλας από στημένη φάση.
Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε να προσφέρει πολλές συγκινήσεις. Έγινε ένα μέτριο παιχνίδι χωρίς πολλές φάσεις, με το δυνατό αέρα να δυσκολεύει τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Ο Διγενής είχε από πολύ νωρίς την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως δεν μπόρεσε να βρει τρόπο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα ενώ ο Ευαγόρας δεν κατάφερε να δημιουργήσει κίνδυνο στα καρέ του Τσουρούτη. Έτσι έκλεισε το πρώτο 45λεπτο.
Το δεύτερο μέρος είχε περισσότερο ενδιαφέρον αφού ο Ευαγόρας βελτίωσε την εικόνα του και προσπαθούσε να απειλήσει με τους Κοσκινιάτες όμως να υπερέχουν και πάλι. Από το 55’ και μετά έγιναν πιο πιεστικοί καθώς έψαχναν το γκολ που θα τους δώσει το προβάδισμα με αποτέλεσμα ο Ευαγόρας απλώς να αμύνεται, με τον τερματοφύλακα του Διγενή να είναι «θεατής» σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στο 77’ ο διαιτητής σφύριξε το φάουλ-γκολ για τον Διγενή και την αποβολή του Παπαντωνίου. Τέσσερα λεπτά αργότερα (81’) ήταν η σειρά του Διακανθού Φ. να αντικρίσει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και συνεπώς να αφήσει και αυτός την ομάδα του με παίκτη λιγότερο, ενώ στο 93’ ο Ευαγόρας έμεινε με 8 παίκτες λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Λυκοπάντη (ο οποίος βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο και διαπληκτίστηκε έντονα με φίλαθλο) και του τραυματισμού του ποδοσφαιριστή Πεθακα (είχαν συμπληρωθεί και οι τρεις αλλαγές). Έτσι το 0-1 έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.
Φάσεις και γκολ:
3’: σουτ του Μαντικού με τη μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι
8’: σέντρα-σουτ του Κώτη, η μπάλα σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι
16’: ο Bardhi επιχερεί σουτ με τον τερματοφύλακα του Ευαγόρα να διώχνει σε κόρνερ
32’: συρτό σουτ του Διακανθού Στ., μπλοκάρει ο τερματοφύλακας
44’:σουτ του Bardhi εντός περιοχής με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων
50’: μετά από σέντρα του Bardhi ο Διακανθός με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα άουτ
52’:Ο Κακολύρης δοκιμάζει το πόδι του, μπλοκάρει ο Τσουρούτης
55’:Ο Διακανθός σουτάρει μέσα στην περιοχή, ο γκολκίπερ του Ευαγόρα αποκρούει και στην επαναφορά ο Μαντικός δεν βρίσκει τον επιθυμητό στόχο
65’: ο Bardhi από το ύψος του πέναλτι στέλνει τη μπάλα να περάσει πάνω από την εστία
78’: 0-1! Εκτέλεση φάουλ του Ζούνη, ο Χατζηνικόλας με κεφαλιά ανοίγει το σκορ για τον Διγενή
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΕΥΑΓΟΡΑΣ: Muhametaji, Τσατταλιός (85’ Κλημάντης), Σαλονίτης, Πελεκάνος, Τζοβαλιν (51’ Πεθακας), Βασιλόπουλος, Αρνίταλης, Κακολυρης (62’ Λυκοπάντης), Πολυταρίδης, Γρύλλης, Παπαντωνίου
ΔΙΓΕΝΗΣ: Τσουρούτης, Διακανθός Στ., Κώτης, Ζαχαριας (78’ Κανάκης), Μάνο, Χατζηνικόλας, Ζούνης, Ευαγγέλου, Διακανθός Φ., Bardhi, Μαντικός (57’ Παπαθανασίου)

Παρασκευή Ματθαίου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments