Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Δημοτικό Συμβούλιο: Μόνο το Φράγμα Γαδουρά θα δώσει λύση στο πρόβλημα του...

Δημοτικό Συμβούλιο: Μόνο το Φράγμα Γαδουρά θα δώσει λύση στο πρόβλημα του νερού

0
Dodekanisos

Τα έντονα  προβλήματα στην ύδρευση του νησιού, απασχόλησαν το δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο διαπιστώθηκε ότι μοναδική λύση θα αποτελέσει η σύνδεση με  το φράγμα του Γαδουρά.

Ταυτόχρονα και προκειμένου να προληφθούν ακόμα πιο δυσάρεστες καταστάσεις, υπάρχει πλάνο επεξεργασίας κάποιων παρεμβάσεων, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης ανέφερε ότι η υπηρεσία είχε προ μηνός ενημερώσει για την άμεση ανάγκη επίσπευσης της υδροδότησης της πόλης της Ρόδου από το φράγμα.

Σύμφωνα με τα δείγματα που είχαν συλλέξει για την ποσότητα του νερού, παρατηρήθηκε ότι υπάρχει έλλειψη της τάξης των 300- 500 κυβικών την ώρα, η οποία είνα πάρα πολλή μεγάλη για να καλυφθεί με τις όποιες παρεμβάσεις, πέραν του φράγματος.

Αναφερόμενος και στις γεωτρήσεις, τόνισε ότι θα βοηθήσουν λίγο αλλά δεν επαρκούν για την λύση του προβλήματος. Εκείνο που πρέπει να γίνει είναι να προχωρήσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση για το φράγμα.

Το μέλος της Διοίκησης της ΔΕΥΑΡ, Αντιδήμαρχος, κ. Αγαπητός Πάλλας,  εποπτεύων στις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΔΕΥΑΡ, είπε ότι θα γίνει αντικατάσταση μέρους του δικτύου  και προς το παρόν τέσσερις γεωτρήσεις στις Καλυθιές και την Ψίνθο, θα πέσουν στο δίκτυο να το ενισχύσουν.

Ο παρευρισκόμενος συμπατριώτης μας Υφυπουργός Ναυτιλίας, κ. Νεκτάριος Σαντορινιός, έχει δεσμευτεί να βρει χρηματοδότηση για τον αγωγό προκειμένου να εξυπηρετηθεί η νότια πλευρά του νησιού κι  έχει ήδη κάνει επαφή με τον Υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη και με τον Γ.Γ. Υποδομών κ. Δέδε.

Μέσα σε κλίμα κατανόησης παραδέχθησαν όλοι ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα κι αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που κάνει η δημοτική αρχή για την εξεύρεση λύσης.

Τέλος ο δήμαρχος  ζήτησε την κατανόηση από μέρους των κατοίκων και την εντατικοποίηση των ενεργειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να προχωρήσουν και τα έργα υποδομής για το φράγμα  και να είναι  έτοιμοι με το που θα υπογραφεί η σύμβαση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments