Δημοσιογράφος και Μόσιαλος «αδειάζουν» Άδωνι για τα rapid στην Αγγλία

Σφοδρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στο Twitter μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, και της δημοσιογράφου του Bloomberg, Λουκίας Γυφτοπούλου, με αφορμή την τιμή των rapid και των μοριακών τεστ για τον κορονοϊό.

Όλα άρχισαν όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης, έσπευσε να κάνει ένα tweet παραπέμποντας σε ένα δημοσίευμα που καταγράφει τις τιμές των pcr και rapid test σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Μεταξύ άλλων, στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως στο Ηνωμένο Βασίλειο τα rapid test κοστίζουν 30 λίρες και δεν γίνονται δωρεάν, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να σχολιάζει «τα λέω από την πρώτη μέρα αλλά εδώ ο κόσμος θέλει απλώς να φωνάζει».

Ωστόσο, η Λουκία Γυφτοπούλου, δημοσιογράφος του πρακτορείου Bloomberg που ζει στη Βρετανία και γνωρίζει καλά τι συμβαίνει εκεί απάντησε στον υπουργό μέσω Twitter:

«Όχι ότι εκπλήσσομαι, αλλά αυτό το άρθρο ισχυρίζεται λανθασμένα ότι τα τεστ στο Ηνωμένο Βασίλειο κοστίζουν 30 λίρες το ένα. Είναι ΔΩΡΕΑΝ. Για όνομα του Θεού, κάντε την έρευνά σας». Έγραψε η Λουκία Γυφτοπούλου.

Αμέσως έσπευσε να απαντήσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, γράφοντας: «Πρώτον, είμαι έκπληκτος γιατί δεν υπάρχει αναφορά για «self tests» σε αυτό το άρθρο και δεύτερον επειδή χθες ένας φίλος, το όνομά του στη διάθεσή σας, για να πετάξει από το Ηνωμένο Βασίλειο πλήρωσε 28 λίρες για το rapid test και αυτή ήταν η καλύτερη τιμή που βρήκε… Ίσως εσείς πρέπει να κάνετε έρευνα».

Η δημοσιογράφος τού απάντησε ότι «τα τεστ που απαιτούνται για πτήση από και προς την Αγγλία γίνονται ιδιωτικά. Ακόμα και αυτά μπορούν να βρεθούν σε φθηνότερες τιμές από αυτές που παρέθεσες. Τα rapid tests για το ευρύ κοινό διανέμονται από το NHS δωρεάν. Μπορούν να παραγγελθούν online ή να παραληφθούν από φαρμακείο, χωρίς κόστος».

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανταπάντησε στη δημοσιογράφο στα Ελληνικά, γράφοντας ότι «και εδώ το rapid πωλείται 30£, άρα μάλλον δεν είναι δωρεάν! Ας μην αντιδικούμε σε πράγματα τόσο εύκολα προσβάσιμα σε όλους μας! Σας ευχαριστώ καλή χρονιά».

Από πλευράς της, η κ. Γυφτοπούλου επανήλθε λέγοντας: «Κύριε Γεωργιάδη, σας εξηγώ ποια είναι η πραγματικότητα στην Αγγλία. Τα rapid τεστ είναι δωρεάν για τους πολίτες και μας παρέχονται σε αφθονία. Δεν είναι θέμα debate, είναι δεδομένο».

«Άδεισμα» και από Μόσιαλο σε Γεωργιάδη για τα rapid στην Αγγλία

Μετά τη δημοσιογράφο του Bloomberg, τον κ. Γεωργιάδη διαψεύδει και ο Ηλίας Μόσιαλος. Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας και διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας του London School of Economics, με ανάρτησή του στο Facebook και χωρίς αναφορά στον Άδωνι Γεωργιάδη, ξεκαθαρίζει ότι τα rapid test είναι δωρεάν και διανέμονται από τα φαρμακεία μετά από αίτηση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Τι αναφέρει το NHS

Σημειώνεται πως στην επίσημη σελίδα του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας (NHS) αναφέρεται ότι τόσο τα rapid όσο και τα μοριακά τεστ είναι δωρεάν.

Διαβάστε επίσης:

Επικαιρότητα

Ελεύθερη Πένα

Αθλητικά Νέα

Αφήστε το σχόλιο σας

σχόλιο

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments