Αρχική Αθλητικά νέα Διαιτητής έσωσε την ζωή ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή

Διαιτητής έσωσε την ζωή ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή

1
Dodekanisos

Τα αντανακλαστικά και η αντίληψη του διαιτητή Κώστα Τσοπλάκου στον σημερινό αγώνα μεταξύ Αστέρα Καμαρούλας και ΑΕ Μεσολογγίου, για την Ά ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, στάθηκαν σωτήρια για έναν ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα agrinionews.gr, στο 50′ του αγώνα Αστέρας Καμαρούλας – ΑΕ Μεσολογγίου, ο ποδοσφαιριστής των γηπεδούχων, Γιάννης Αριστόπουλος βρέθηκε στο έδαφος και όπως αποδείχθηκε του είχε «γυρίσει» η γλώσσα. Εκείνη την στιγμή ήταν που ο «άρχοντας του αγώνα», δηλαδή ο διαιτητής της αναμέτρησης Κώστας Τσοπλάκος, έσπευσε αστραπιαία για να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Όπως αποδείχθηκε η παρέμβασή του στάθηκε καταλυτική για τον ποδοσφαιριστή. Στην κυριολεξία μπορεί και να του έσωσε την ζωή. 

Όπως παραδέχθηκε αργότερα δεν ήταν η πρώτη φορά που ο κ. Τσοπλάκος ήρθε αντιμέτωπος με μία τόσο κρίσιμη κατάσταση. «Με το που γίνεται αυτό και βλέπω τον παίκτη κάτω, δεν σκέφτηκα πολλά, μόνο πως έπρεπε να κάνω κάτι. Μου είχε τύχει σε οικογενειακό περιβάλλον και πάλι το ίδιο πράγμα έκανα και πήγαν όλα καλά», δήλωσε στο gazzetta.gr

«Ο παίκτης είναι καλά. Δεν το κατάλαβαν πολλοί στο γήπεδο. Μόνο οι παίκτες που ήταν δίπλα. Έπεσε κάτω και μετά από ενάμισι λεπτό βρήκε τις αισθήσεις του. Έτρεξα αμέσως, ήταν δίπλα μου και στα 20 δευτερόλεπτα μπήκε και η γιατρός, έγιναν όλα πολύ γρήγορα και προλάβαμε να σηκωθεί αμέσως. Μετά έμεινε στον πάγκο καιν είχε τις αισθήσεις. Μετά το τέλος του αγώνα ήρθε με πήρε μια αγκαλιά και μου είπε ένα ευχαριστώ», τόνισε. 

«Όταν είσαι διαιτητής δεν είσαι μόνο για να διευθύνεις έναν αγώνα. Είμαστε εκεί να βοηθήσουμε τους παίκτες, να φωνάξουμε αμέσως για πρώτες βοήθειες. Να προστατεύσουμε δηλαδή το ποδόσφαιρο», τελείωσε. 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments