“Δεν θα αφήσουμε εσάς τους …νεοναζί να κατασρέψετε την Ευρώπη μας”

0
Dodekanisos

Για «νεοναζί» και «ακροδεξιούς λαϊκιστές», έκανε λόγο κατά την διάρκεια ομιλίας του ο Γερμανός Βουλευτής της ΕΕ Μάνφρεντ Βέμπερ, καταδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο την πόλωση που υπάρχει ενόψει των επόμενων εκλογών. Ο ίδιος που ανήκει την Βαυαρική Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) κατήγγειλε τον δεξιό λαϊκισμό και επιτέθηκε ιδιαίτερα στο κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Τα πιο σκληρά του λόγια απευθύνθηκαν στον περιφερειακό ηγέτη του AfD, Björn Höcke (Μπιερν Χέκε). Ο Βέμπερ σημείωσε ότι ο Χέκε έχει δηλώσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να πεθάνει, και έτσι εξέφρασε «ποια είναι πραγματικά η ουσιαστική σκέψη αυτών των Ναζί».

«Θα ήθελα εμείς στο CSU να μιλήσουμε δυνατά εναντίον αυτού: δεν θα αφήσουμε εσάς τους εθνικιστές να καταστρέψετε την Ευρώπη μας, που σίγουρα δεν είναι τέλεια – αλλά η Ευρώπη μας, είναι η πιο όμορφη που είχαμε ποτέ στην ιστορία αυτής της ηπείρου. Το καλύτερο που είχαμε ποτέ στην ιστορία της ηπείρου. Δεν θα αφήσουμε εσάς τους νεοναζί να την καταστρέψετε!», είπε ο Βέμπερ.

Άσκησε επίσης κριτική στην αριστερή πολιτική, υποστηρίζοντας ότι αυτό που χρειάζεται η Ευρώπη είναι «μια πολιτική του κέντρου» που μπορεί να διαφυλάξει την ευημερία, να επιβάλει την πολιτική μετανάστευσης και να διαφυλάξει την ειρήνη σε μια ισχυρή και ενωμένη Ευρώπη. Τα μέλη του κόμματος του CSU υποστήριξαν με συντριπτική πλειοψηφία τον Μάνφρεντ Βέμπερ ως τον κορυφαίο υποψήφιο του CSU για τις εκλογές. Ο Βέμπερ είναι επί του παρόντος πρόεδρος του κεντροδεξιού μπλοκ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments