Αρχική Videos De Santis: “Οι τιμές φυσικού αερίου εκτοξεύτηκαν από τότε που ανέλαβε ο...

De Santis: “Οι τιμές φυσικού αερίου εκτοξεύτηκαν από τότε που ανέλαβε ο Biden”

0

Κατά της αγοράς αργού πετρελαίου από τον πρόεδρο της Βενεζουέλα Nicolas Maduro, τάχθηκε ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ron DeSantis διαχωρίζοντας για μια ακόμα φορά τη θέση του από την πολιτική που ακολουθεί ο Joe Biden. Η σχετική τοποθέτηση έγινε κατά την διάρκεια συνάντησης του με τον Βενεζουλιάνο υποπλοίαρχο Jeanette Nunez και Βενεζουελανό αλλά και Αμερικανούς συμμετέχοντες. Όλοι τόνισαν πως είναι λάθος η Αμερική να προβεί σε μια τέτοια κίνηση. Ο Biden απαγόρευσε τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου από τις ΗΠΑ στις 8 Μαρτίου ως αντίποινα για την εισβολή στην Ουκρανία. Έκτοτε, οι αμερικανοί διπλωμάτες προσπαθούν να βρουν άλλες πηγές ενέργειας.

Αμερικανοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν με τον Μαδούρο στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, Καράκας, στις 5 Μαρτίου για τις πρώτες διμερείς συνομιλίες. Η Βενεζουέλα πάντως βρίσκεται υπό πετρελαϊκές κυρώσεις της Ουάσιγκτον από το 2019.

«Η απάντηση είναι η αμερικανική ενεργειακή ανεξαρτησία», είπε ο DeSantis, προτρέποντας την κυβέρνηση Μπάιντεν να τερματίσει τους περιορισμούς στην εγχώρια παραγωγή ενέργειας και «να απελευθερώσει την αμερικανική παραγωγή». Σημείωσε ότι οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν ανέβει από τότε που ο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο του 2021, προκαλώντας «τεράστιο πλήγμα» στους προϋπολογισμούς των οικογενειών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments