Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου “Δε μ’ αρέσει να με θεωρούν δεδομένο”

“Δε μ’ αρέσει να με θεωρούν δεδομένο”

0
evagoras_anagennisi
Dodekanisos
Υπάρχουν παίχτες στο τοπικό μας ποδόσφαιρο που θεωρούνται δεδομένοι σε μια ομάδα από την ώρα που θα τελειώσει το πρωτάθλημα.Αυτό βέβαια συμβαίνει για διάφορους λόγους που άλλωτε είναι δικαιολογημένοι και άλλωτε όχι. Σίγουρα πάντως το γεγονός αυτό επηρεάζει τη ψυχολογία του κάθε ποδοσφαιριστή που βρίσκεται στη θέση αυτή αφού όλοι έχουμε την ανάγκη να νιώθουμε πως μας διεκδικούν .Κάτι παρόμοιο άλλωστε δεν συμβαίνει και στις προσωπικές μας σχέσεις; Εμεις εντοπίσαμε έναν τέτοιο παίχτη που καλώς ή κακώς θεωρείται δεδομένος από την ομάδα που υπηρετεί εδώ και πολλά χρόνια και δικαιολογημένα ίσως για κάποιους.Παρόλα αυτά γεννιέται το ερώτημα, όντως είναι δεδομένος;Ο Βασίλης Παναγιώτου είναι ένας από αυτούς τους ποδοσφαιριστές που εκτός του ότι έχει παραπάνω λόγους να τα δίνει όλα στον αγωνιστικό χώρο , πρέπει συνεχώς να αποδεικνύει ότι αξίζει τη θέση που έχει στην εντεκάδα.Το γεγονός ότι ο πατέρας του ηγείται της ομάδος του προσθέτει επιπλέον βάρος γιατί πρέπει πρώτος από όλους να είναι υπόδειγμα αθλητή από πλευράς συμπεριφοράς και συνέπειας.Βέβαια το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που πολλές φορές μπορεί να σε κάνει να νιώσεις αδικημένος με αποτέλεσμα αυτές τις στιγμές σε συνάρτηση με την ένταση που υπάρχει στον αγώνα να κάνει ακόμα και τον πιο χαμηλών τόνων ποδοσφαιριστή να βγει από τα ρούχα του οδηγώντας τον σε συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στο χαρακτήρα του. Όμως αυτές είναι σκηνές πρέπει να παραμένουν στο γήπεδο και όταν τελειώνει το παιχνίδι να φεύγουν όλοι αγκαλιασμένοι , γιατί το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι, έιναι χαρά. Ο Βασίλης Παναγιώτου είναι από τους λίγους ποδοσφαιριστές που έχουν κάνει την ομάδα δέυτερο σπίτι τους στο οποίο μάλιστα κατοικεί εδώ και 13 ολόκληρα χρόνια με μοναδική εξαίρεση στην καριέρα του δύο χρονιές που έφυγε για να αγωνιστεί σε μεγαλύτερη κατηγορία (2002 Ορφέα, 2004 Ιάλυσο Δ΄Εθνική).Εύλογα λοιπόν γενιέται το ερώτημα τί είναι αυτό που μπορεί να κρατήσει έναν ποδοσφαιριστή τόσα πολλά χρόνια σε μια ομάδα..ο λόγος στον Βασίλη…

Βασίλη ποιός είναι ο λόγος που σε έκανε να ρίξεις άγκυρα στην ομάδα του Ευαγόρα ;
Είναι η ομάδα που από τα δεκαπέντε χρόνια με εμπιστεύτηκε και έπαιξα στην Α΄κατηγορία, είναι σαν τις πρώτες  αγάπες που λένε…Ο Ευαγόρας είναι η ομάδα της καρδιάς μου γι’ αυτό και θα παραμείνω για άλλη μια χρονιά.

– Κάνουν δηλ. Καλά κάποιοι που σε θεωρούν δεδομένο;
Το να σε θεωρούν δεδομένο νομίζω δεν αρέσει σε κανέναν ποδοσφαιριστή .Θα ήθελα σε κάθε ξεκίνημα της νέας χρονιάς να με διεκδικούν και όχι να με έχουν ήδη στο ρόστερ.

– Το γεγονός ότι ο Ευαγόρας έχει γίνει οικογενειακή υπόθεση πόσο σε επηρεάζει ψυχολογικά και αγωνιστικά;
Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα.. Από την μια βλέπω την ομάδα σαν κάτι πολύ δικό μου που καλούμε να προστατέψω και να δώσω το 100% του εαυτού μου νιώθωντας παράλληλα  υπεύθυνος ίσως περισσότερο από όσο πρέπει και από την άλλη κάθε φορά που παίζω πρέπει να αποδεικνύω πρώτον ότι αξίζω τη θέση που έχω και δεύτερον να είμαι υπόδειγμα ποδοσφαιριστή πνίγοντας πολλές φορές το θυμό μου μπροστά στην αδικία.

– Θα το σκεφτοσουν ποτέ να πας σε άλλη ομάδα αν είχες μια πολύ καλή πρόταση ή θεωρείς πως οφείλεις να μείνεις δίπλα στον πατέρα σου? Θα το σκεφτόμουν μόνο αν η πρόταση ήταν από μεγαλύτερη κατηγορία ,φαντάζομαι και ο πατέρας μου θα το ήθελε αυτό.

Τι διαφορετικό πιστεύεις θα δούμε τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο;
Πιστεύω το πρωτάθλημα θα είναι τριών ταχυτήτων δηλ. Θα ξεχωρίσουν από πολύ νωρίς οι ομάδες που πάνε για πρωτάθλημα και αυτές που θα κινδυνεύσουν.Θεωρώ πως ο Ευαγόρας την περσινή χρονιά έδωσε μια γεύση του τι μπορεί να κάνει και από τη στιγμή που μπήκαν οι βάσεις μπορούμε να ελπίζουμε σε μια καλύτερη θέση ακόμα και στην εξάδα.

Έχει ο Βασίλης ανεκπλήρωτα ποδοσφαιρικά όνειρα;
Όπως κάθε ποδοσφαιριστής έχει όνειρα να παίξει πολύ ψηλά έτσι κι εγώ.Δυστυχώς όμως δεν έτυχε…Πλέον τα όνειρα μου περιορίζονται στο να κατακτήσω μια καλή θέση με την ομάδα μου και να πάρουμε το κύπελλο ή έστω να φτάσουμε στον τελικό κάτι που δε φαντάζει κατόρθωτο.

Η γνώμη σου για τον προπονητή σου Σπύρο Αγγελόπουλο;
Σίγουρα ο προπονητής έδωσε ποιότητα και κύρος στην ομάδα.Ήταν αυτός που σε κάθε ματς ζητούσε τη νίκη και έπερνε πάνω του την ευθύνη τις κάθε αποτυχίας.Φυσικά στην καλή περσινή πορεία του Ευαγόρα έχει μεγάλο μεγάλο μερίδιο…

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments