«Χρειαζόμαστε έναν Ευρωπαϊκό συνασπισμό για την ειρήνη!»

0
Dodekanisos

Έναν Ευρωπαϊκό συνασπισμό για την ειρήνη οραματίζεται ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν αμέσως μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου. Είναι κάτι που επεσήμανε με δηλώσεις που έκανε σχολιάζοντας για μια ακόμα φορά τις δυσάρεστες καταστάσεις τις οποίες βιώνει η Ευρώπη με αφορμή τον πόλεμο της Ουκρανίας. Συγκεκριμένα, επεσήμανε και τα εξής:

«Οι εκλογές είναι σε μια εβδομάδα, μετά μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν ευρωπαϊκό συνασπισμό για την ειρήνη. Το φθινόπωρο, οι Αμερικανοί μπορεί να εκλέξουν έναν πρόεδρο υπέρ της ειρήνης και μαζί τους μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν πανδυτικό διατλαντικό συνασπισμό για την ειρήνη. Οι υποστηρικτές της ειρήνης ήταν μειοψηφία στις αρχές του έτους, αλλά μέχρι το τέλος του έτους θα μπορούσαν να σχηματίσουν πλειοψηφία στη Δύση», τόνισε ο Όρμπαν.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο, χιλιάδες Ούγγροι συγκεντρώθηκαν στη Βουδαπέστη το Σάββατο 1η Ιουνίου κάνοντας μια ειρηνευτική πορεία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν  για πιθανή ανάμειξη της ευρωπαϊκής χώρας στη σύγκρουση στην Ουκρανία ενόψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που έχουν προγραμματιστεί για τις 6-9 Ιουνίου.

Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, το μπλοκ συνεχίζει την κλιμάκωσή του εναντίον της Ρωσίας : αφού η κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ δήλωσε τον Μάιο ότι η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να επιτεθεί στα ρωσικά εδάφη με όπλα που προμηθεύονται από τη Δύση, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τις Κάτω Χώρες και πολλά άλλα ευρωπαϊκά έθνη ενέκρινε αυτή την κίνηση.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments