Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Bολές Χατζημάρκου για τους υπεύθυνους της σημερινής κατάστασης για το νερό

Bολές Χατζημάρκου για τους υπεύθυνους της σημερινής κατάστασης για το νερό

0
Dodekanisos

Με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα σχετικά με την ανεπάρκεια νερού σε αρκετές περιοχές της Ρόδου, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, έστειλε μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες.

Επειδή και στο παρελθόν, κάποιοι για την ανευθυνότητα κι υπαιτιότητα τους σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν το κοινωνικό σύνολο, έχουν επιχειρήσει να πλήξουν το κύρος της περιφέρειας, ο κ. Χατζημάρκος ξεκαθαρίζει την κατάσταση.

«Ελπίζω να μην υπάρχει προτεραιότητα στο μυαλό κάποιων, να χτυπήσουν πολιτικά την Περιφέρεια ή τον Γιώργο Χατζημάρκο. Το έχουμε δει ως φαινόμενο στο παρελθόν και θέλω να πιστεύω ότι η ανευθυνότητα δεν θα φτάσει σ’ αυτό το επίπεδο» διαμήνυσε, ευχόμενος η πολιτική σκοπιμότητα, κύριο χαρακτηριστικό μεγάλου μέρους του πολιτικού συστήματος της χώρας, να μην λειτουργήσει ξανά ως μοναδικό κριτήριο, καταδικάζοντας τον τόπο. 

Ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε ότι όταν η περιφέρεια έφερε το Φράγμα Γαδουρά στο προσκήνιο, χτυπήθηκε αλύπητα και έγινε στόχος πολύ σκληρών επιθέσεων, γιατί τόλμησε να τελειώσει το έργο που καρκινοβατούσε επί δύο δεκαετίες.

Κάποιοι όπως είπε, δυσανασχέτησαν που η περιφέρεια παρέλαβε το έργο  σε μια τραγική κατάσταση, σταματημένο και χωρίς χρηματοδότηση και κατάφερε να το  βάλει σε λειτουργία.

‘Ανθρωποι που βρίσκονται και σήμερα στη Ρόδο είναι αυτοί που χτύπησαν το έργο με μανία.

” Όλα τα εμπόδια τα βρήκαμε στη Ρόδο, όλες τις αντιστάσεις τις βρήκαμε στη Ρόδο, όλο το μένος το αντιμετωπίσαμε στη Ρόδο”, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, παρευρέθηκε χθες στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να  ασκήσει πιέσεις ώστε  να επισπευθεί η διαδικασία της σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια και στον ανάδοχο της καθημερινής λειτουργίας του Φράγματος Γαδουρά.

Ευελπιστεί το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα, το θέμα να έχει διευθετηθεί, αν και για να μπει σε πλήρη  λειτουργία το Φράγμα θα χρειαστούν δύο με τρεις εβδομάδες.

Τέλος,ο κ. Χατζημάρκος τόνισε ότι στην πολιτική μπορούν να λύνονται οι διαφορές, μέσα από διαφωνίες και αναμετρήσεις, αλλά πρέπει να υπάρχουν όρια.

«Η δική μας δουλειά είναι να ολοκληρώσουμε όλα τα βαλτωμένα έργα. Ξέρω, είπε, ότι εκθέτουμε κόσμο και ξεγυμνώνουμε πολιτικές νοοτροπίες, αλλά δεν θα σταματήσουμε. Θα συνεχίσουμε με καθαρότητα και διαφάνεια, χωρίς να συμμετέχουμε σε παραμάγαζα ή να αποτελούμε μέρος μεγάλων παρεών, που νομίζουν ότι μπορούν ακόμη να λυμαίνονται αυτό τον τόπο».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments