Αρχική Uncategorized Μπάχαλο στη ΔΕΥΑΡ

Μπάχαλο στη ΔΕΥΑΡ

0
logo_news12
Dodekanisos

Ανω-κάτω η ΔΕΥΑΡ εξαιτίας των λανθασμένων χειρισμών που έγιναν από τον τέως πρόεδρό της Μιχάλη Παναγιώτου. Η άρνησή του να συζητήσει με τους εργαζόμενους προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση στο θέμα της διεκδίκησης του επιδόματος κίνησης οδήγησε την κατάσταση στα άκρα, με αποτέλεσμα από αύριο οι δικαστικοί επιμελητές να βρίσκονται στα ταμεία της ΔΕΥΑΡ για να κατάσχουν για λογαριασμό των εργαζομένων τις εισπράξεις της.
Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΡ που παραβρέθηκαν στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου καταχειροκρότησαν τον δήμαρχο Ροδίων κ. Χατζηευθυμίου όταν ανακοίνωσε την αντικατάσταση του κ. Παναγιώτου στην προεδρία της ΔΕΥΑΡ και την ανάληψη της θέσης αυτής από τον ίδιο.
Ο κ. Παναγιώτου μέχρι προχθές ασκούσε κανονικά τα καθήκοντα του προέδρου της ΔΕΥΑΡ παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος Ροδίων πριν από 10 ημέρες ζήτησε την παραίτησή του για ηθικούς λόγους όπως είπε, επειδή προσχώρησε στην παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου.
«Λόγω του ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τους εργαζόμενους σε ότι αφορά τις διεκδικήσεις τους στα δικαστήρια και λόγω της άρνησης του προέδρου να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό. Λόγω του ότι υπάρχουν προβλήματα με την καταστροφή τμήματος των οπτικών ινών προ δύο μηνών και της προσπάθειας που έγινε για την αποκατάσταση των ζημιών χωρίς αντικρίσμα και επειδή γίνονται παρεμβάσεις από την ΔΕΥΑΡ σε δρόμους που έχουν ασφαλτοστρωθεί χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν το έργο που έγινε, προτείνω την αντικατάσταση του κ. Παναγιώτου στην προεδρία της ΔΕΥΑΡ» δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Χατζηευθυμίου για να δικαιολογήσει την απόφαση της αντικαταστάσης του κ. Παναγιώτου. Η στάση που τήρησε ο τελευταίος απέναντι στην παράταξη η «Νέα Ρόδος» πριν την απόφαση του κ. Χατζηευθυμίου να αποχωρήσει από τον προεκλογικό αγώνα προκάλεσε την δυσαρέσκεια του δημάρχου Ροδίων όπως και η εν γένει στάση του απέναντι στους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΡ την περίοδο που ήταν πρόεδρος.
Ο κ. Χατζηευθυμίου σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί το εκρηκτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην ΔΕΥΑΡ εξαιτίας των χειρισμών που έγιναν από τον κ. Παναγιώτου, από αύριο θα βρίσκεται στην ΔΕΥΑΡ για να έχει επαφή με τους εργαζόμενους για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης μακριά από τις δικαστικές αίθουσες.
«Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΡ με μεγάλη χαρά άκουσαν από τον κ. Χατζηευθυμίου την απόφασή του για την αντικατάσταση του κ. Παναγιώτου και την ανάληψη της προεδρίας από τον ίδιο. Η ΔΕΥΑΡ θα έχει μια καλύτερη μεταχείριση και όχι αυτή που είχε ως σήμερα. Χθες κατασχέθηκαν οι δύο λογαριασμοί της ΔΕΥΑΡ από τους εργαζόμενους και από αύριο οι δικαστικοί επιμελητές θα βρίσκονται στα ταμεία της επιχείρησης για να κατάσχουν τις εισπράξεις. Εμείς δεν πήγαμε να ζητιανέψουμε» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγους Εργαζομένων στην ΔΕΥΑΡ Λευτέρης Καρανικόλας.
Τα διοικητικά δικαστήρια στα οποία προσέφυγαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΡ διεκδικώντας το επίδομα κίνησης τους δικαίωσαν, όμως ο κ. Παναγιώτου κατέθεσε εναντίον τους ασφαλιστικά μέτρα και αγωγές.
«Μας είπαν να μας δίνουν 100 ευρώ το μήνα, έχουμε όμως στα χέρια μας δικαστικές αποφάσεις που μας δικαιώνουν. Εμείς βάλαμε πάνω απΆ όλα την επιχείρηση είπαμε τα ποσά από τα αναδρομικά να δοθούν με την συνταξιοδότησή μας και να μας δίνουν από τα 360 που δικαιούμαστε το μήνα τα 250. Ομως ο κ. Παναγιώτου αρνήθηκε να μας τα δώσει» είπε ο κ. Καρανικόλας. Το κλίμα στην ΔΕΥΑΡ δυναμίτισε η επιστολή που έστειλε ο κ. Παναγιώτου στα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου με την οποία καθιστούσε σαφές ότι το επίδομα κίνησης θα δοθεί αν είναι τελεσίδικη η απόφαση στο Εφετείο και τον Αρειο Πάγο, που σημαίνει κάτι όπως ισχυρίστηκε ο κ. Καρανικόλας, ότι οι εργαζόμενοι και η διοίκηση θα «σέρνονται» στα δικαστήρια για 10-15 χρόνια.
Οι εργαζόμενοι, από το επίδομα κίνησης που έχει αναδρομική ισχύ σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου διεκδικούν 1.300.000 ευρώ, ενώ προχθές κατέσχεσαν το ποσό των 100.000 ευρώ.
Πηγή: www.proodos.net

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments