Αρχική Videos Αυξημένα κέρδη στις Γερμανικές επιχειρήσεις όπλων …λόγω Ουκρανίας!

Αυξημένα κέρδη στις Γερμανικές επιχειρήσεις όπλων …λόγω Ουκρανίας!

0

Αυξημένα είναι τα κέρδη των Γερμανών εργολάβων στον τομέα της άμυνας, λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία όπως αναφέρει σε σχετικό του ρεπορτάζ το Bloomberg. Επικαλούμενο το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI), το ειδησεογραφικό πρακτορείο σημείωσε ότι η χώρα κατέλαβε την έκτη θέση στις εξαγωγές όπλων πέρυσι, μετά τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Ρωσία, την Κίνα και την Ιταλία.

Ενώ τα τελικά στοιχεία εκκρεμούν ακόμη, οι εκθέσεις λένε ότι το Βερολίνο ενέκρινε εξαγωγές όπλων συνολικού ύψους άνω των 8,35 δισεκατομμυρίων ευρώ (9,13 δισεκατομμύρια δολάρια) πέρυσι, το δεύτερο υψηλότερο ποσό της χώρας ποτέ, μετά το ιστορικό υψηλό των 9,35 ευρώ το 2021. Η μεγαλύτερη παραγγελία του σύμφωνα με πληροφορίες, το 2022 ήταν η πώληση τριών υποβρυχίων, τα οποία αγόρασε το Ισραήλ έναντι 1 δισεκατομμυρίου ευρώ το καθένα.

Ο κατασκευαστής όπλων Rheinmetall με έδρα το Ντίσελντορφ, ο μεγαλύτερος εργολάβος στον τομέα της άμυνας της χώρας, ανέφερε κέρδη ρεκόρ 6,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2022, αυξημένα κατά 27% από το 2021, μαζί με ιστορικά υψηλές νέες παραγγελίες και ανεκτέλεστο ποσό ρεκόρ 26,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η εταιρεία εγκαθιστά επί του παρόντος μια νέα γραμμή συναρμολόγησης πυρομαχικών για πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ, λόγω της αυξανόμενης ζήτησης.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments