“Αυξάνεται ο κίνδυνος οι ΗΠΑ να εμπλακούν σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία”

0
Dodekanisos

Δήλωση μέσω της οποίας παραδέχεται ξεκάθαρα ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να συρθούν σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία, έκανε ο Τζο Μπάϊντεν. Πρόσθεσε επίσης ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία αποτελεί σοβαρή απειλή για την ασφάλεια του ΝΑΤΟ, ενώ υποστήριξε ότι «η Μόσχα θέλει να «εξαφανίσει» τη γείτονά της και να «υποτάξει τον λαό της».

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε προηγουμένως ότι οι δυνάμεις του πραγματοποίησαν 50 «ομαδικά» χτυπήματα και ένα «μαζικό» μπαράζ τις τελευταίες ημέρες, χτυπώντας με επιτυχία στρατιωτικές υποδομές και τις θέσεις των δυνάμεων του Κιέβου. Σχολιάζοντας το γεγονός, ο Μπάιντεν είπε ότι «το διακύβευμα σε αυτόν τον αγώνα εκτείνεται πολύ πέρα από την Ουκρανία και φέρεται να επηρεάζει την ασφάλεια του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι «αυξάνεται ο κίνδυνος οι Ηνωμένες Πολιτείες να παρασυρθούν άμεσα» στη σύγκρουση».

Επαναλαμβάνοντας ότι οι ΗΠΑ «δεν πρέπει να απογοητεύσουν την Ουκρανία», προέτρεψε το Κογκρέσο να εγκρίνει το αίτημά του για πρόσθετη χρηματοδότηση, η οποία περιλαμβάνει περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια δολάρια για τον οπλισμό του Κιέβου.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments