Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα “Αρνητική και τραγική εξέλιξη για τη Ρόδο”

“Αρνητική και τραγική εξέλιξη για τη Ρόδο”

0
mixailidis takis
Dodekanisos

Επιστολή προς τους υπεύθυνους των αθλημάτων μέσω της οποίας τους ενημερώνει ότι η Ρόδος αποβλήθηκε από τα Island Games του Γιβραλτάρ, απέστειλε το μέλος της διοίκησης του ΔΟΠΑΡ Τάκης Μιχαηλίδης. Ο ίδιος κάνει λόγο για “αρνητική και τραγική εξέλιξη για το νησί μα”. Αναλυτικά, η επιστολή του αναφέρει τα ακόλουθα:
“Αγαπητοί φίλοι συνεργάτες
Βρίσκομαι στην τραγική και αρκετά θλιβερή θέση να σας ενημερώσω για την κατάσταση που επικρατεί πλέον από την Τετάρτη 15 Μαΐου. Παρά τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η δημοτική αρχή απέναντι στα αθλήματα για την συμμετοχή του νησιού μας στους 18ους αγώνες Island Games στο Γιβραλτάρ 6-12 Ιουλίου 2019, η Ρόδος δε θα είναι στους αγώνες αυτούς. Η αθλητική οικογένεια έκανε το καθήκον της και ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της, όπως πάντα.
Δυστυχώς οι εκκρεμότητες που παραμένουν μέχρι και σήμερα ανεκπλήρωτες ανάγκασαν την Εκτελεστική Επιτροπή των Island Games και τους διοργανωτές να ζητήσουν τελεσίδικα από το νησί μας οριστικές απαντήσεις την Τετάρτη 15 Μαΐου. Τα ερωτήματα αφορούσαν, σύμφωνα μα τους κανονισμούς και τις καταστατικές αρχές του διεθνή οργανισμού την καταβολή της ετήσιας συνδρομής 800€ που θα έπρεπε να καταβληθεί από τον Μάρτιο 2019, την πληρωμή της διαμονής της αποστολής των 65 ατόμων, στο Αθλητικό Χωριό των αγώνων στο Γιβραλτάρ και το τέλος συμμετοχής για τους συμμετέχοντες αθλητές. Τα ερωτήματα αυτά απαιτούσαν απαντήσεις τελεσίδικες και αξιόπιστες μέχρι το βράδυ 20:00 της ίδιας μέρας. Δυστυχώς δεν ήταν δυνατόν παρά τις προσπάθειες να δοθεί απάντηση. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο βράδυ τα νησιά μέλη να ειδοποιηθούν ότι η Ρόδος δεν θα συμμετάσχει στους αγώνες Island Game Gibraltar 2019.
Οπως καταλαβαίνεται είναι μια αρκετά αρνητική εξέλιξη για το νησί μας. Με δεδομένο ότι το 2015 στους αγώνες του Jersey η αποστολή του νησιού μας, το δεύτερο σε πληθυσμό του θεσμού, ήταν μόνο 8 αθλητές όταν αρκετά μικρότερα νησιά είχαν αποστολές με πάνω από 100 αθλητές. Αυτό εξόργισε τους διοργανωτές και την Ε.Ε.. Το χειρότερο ήρθε το 2017 όταν οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο ιδιοποιημένο νησί Γκότλαντ της Σουηδίας, όπου το νησί μας πραγματοποίησε την πρώτη του συμμετοχή το 1999. Με αφορμή τα γεγονότα αυτά αναπτύχτηκε αλληλογραφία μεταξύ της Ε.Ε. και του Δήμου Ρόδου η οποία κατέληξε στην ανάθεση των Island Games στον ΔΟΠΑΡ και σε δεσμεύσεις για την τήρηση των προβλεπόμενων από το καταστατικό διαδικασιών. Τα αθλήματα εκπλήρωσαν την υποχρέωση που ανέλαβαν και πλήρωσαν την προκαταβολή της διαμονής και έκαναν τις δηλώσεις συμμετοχής έγκαιρα όπως είχε συμφωνηθεί σε σύσκεψη με τον ΔΟΠΑΡ το φθινόπωρο 2018.
Τραγική εξέλιξη ήταν η ανακοίνωση από την Ε.Ε. ότι η Ρόδος δεν θα συμμετάσχει στους αγώνες του Γιβραλτάρ 2019 6-12 Ιουλίου. Στην Γενική Συνέλευση των νησιών στο Γιβραλτάρ 8 Ιουλίου στα θέματα θα υπάρχει και θέμα για την οριστική αποβολή του νησιού μας από τον θεσμό με ότι σημαίνει αυτό για την φήμη του νησιού μας. Δυστυχώς είκοσι χρόνια μετά τη πρώτη μας συμμετοχή βρισκόμαστε μπροστά σε αυτή την τραγική πραγματικότητα χωρίς να είναι ορατό το γιατί.
Ενημερώστε σας παρακαλώ τους αθλητές
Ευχαριστώ
Με πόνο ψυχής και μετά τιμής”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments